R7 3750H GTX1660 Ti vs i5-10300 GTX1650 Ti

• Konuyu başlatan Uday
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.622
Mobil bir cihazdan nasıl darboğaz bekliyorsunuz acaba? Bu cihazlar darboğaz olmaması için özel olarak tasarlanıyor.
Burada işlemci 10750H olmasına rağmen 1660 Ti daha çok FPS veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öyle bir mantık yok. Söylediği işlemci ile 1660-Ti test videolarını izleyebilirsin. Bizzat kendim kullandım bu işlemci ile ekran kartını. İşlemci ucu ucuna yetiyor ekran kartına.

Mobil bir cihazdan nasıl darboğaz bekliyorsunuz acaba? Bu cihazlar darboğaz olmaması için özel olarak tasarlanıyor.
Burada işlemci 10750H olmasına rağmen 1660 Ti daha çok FPS veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada sadece oyuna 1660ti böyle performans sunuyor. Masaüstü işlemlerinde, editlerde veya herhangi cpu gerektiren oyunda asıl farkı o zaman görürsün. Ryzen mobilde 3.nesil işlemciler berbatlar.

Burada sadece oyuna 1660 Ti böyle performans sunuyor. Masaüstü işlemlerinde, editlerde veya herhangi CPU gerektiren oyunda asıl farkı o zaman görürsün. Ryzen mobilde 3.nesil işlemciler berbatlar.

Ben işlemci karşılaştırmıyorum. 1660 Ti zaten çoğu oyunda daha fazla FPS verir. Bu arada 3750H 3. nesil değil 2. nesil bir işlemci.
Öyle bir mantık yok. Söylediği işlemci ile 1660-TI test videolarını izleyebilirsin. Bizzat kendim kullandım bu işlemci ile ekran kartını. İşlemci ucu ucuna yetiyor ekran kartına.

Hayir öyle bir mantık var. Piyasada tanınmış markaların hiçbir cihazında darboğaz sorunu göremezsiniz. Darboğaz olursa satamazlar. Ucu ucuna bile olsa besliyorsa sıkıntı yok.

Ben işlemci karşılaştırmıyorum. 1660 Ti zaten çoğu oyunda daha fazla FPS verir. Bu arada 3750H 3. nesil değil 2. nesil bir işlemci.
Burada bir yanlış anlaşılma olmuş. Evet arkadaşın dediği gibi 2.nesil bir işlemci. Ryzen 7 3.seri diyeceğim yerde nesili kullanmışım. Eğer sadece oyun oynayacak ise 1660Ti tercih edilebilir. Ama oyunun yanı sıra başka işlemler yapacak ise o zaman I5 10.nesil işlemci ryzen 7 3.seriden katlarca güçlü. Örnek vermek gerekirse i5 8.nesil H işlemci bile ryzen 7 3750h'ı çoğu yerde geçiyor. Kısacası photoshop, after effects ya da aklınıza gelecek hangi program olursa olsun i5 10.nesil her konuda ryzen 7 3750H'tan iyi. Alta da i5 8.nesil ile ryzen 7 3750'nin benchmarklarını bırakıyorum. O yüzden intel seçilmeli.

Burada bir yanlış anlaşılma olmuş. Evet arkadaşın dediği gibi 2.nesil bir işlemci. Ryzen 7 3.seri diyeceğim yerde nesili kullanmışım. Eğer sadece oyun oynayacak ise 1660 Ti tercih edilebilir. Ama oyunun yanı sıra başka işlemler yapacak ise o zaman i5 10.nesil işlemci Ryzen 7 3.seriden katlarca güçlü. Örnek vermek gerekirse i5 8.nesil h işlemci bile Ryzen 7 3750H'ı çoğu yerde geçiyor. Kısacası Photoshop, After Effects ya da aklınıza gelecek hangi program olursa olsun i5 10.nesil her konuda Ryzen 7 3750H'tan iyi. Alta da i5 8.nesil ile Ryzen 7 3750'nin benchmarklarını bırakıyorum. O yüzden Intel seçilmeli.

Evet Ryzen mobil işlemciler oldukça güçsüz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı