R7 4800H işlemci gereksiz yüksek hızlarda çalışıyor

Yazar

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2018
Mesajlar
360
Çözümler
3
Yer
Turkey
Recep Abi çok kızacak ama yine de burada belirtmek isterim sadece merak ettiğimden işlemcimin tam kapasitede kaç GHz hızlara çıkabileceğini görmek için bu CPU'yu %100 çalıştırma, tüm çekirdekleri çalıştırma başlıklı videolardan birini açıp uyguladım. Yapmaz olaydım.

Performans izleyicisinden bize yaptırdıkları adımları uygulayıp işlemciye yük bindirdikten sonra fan yüksek hızlarda çalışmaya başladı ve işlemci de yüksek hızlarda çalışmaya başladı. Daha sonra üzerinden bir dakika geçmeden Performans izleyicisinde oluşturduğum CPU dosyasını sildim eski haline getirdim yani. Ancak daha sonrasında bilgisayarı kapattım. Üç gün sonra tekrar bugün açtığımda işlemcinin açılış anında ilk defa 4,17 GHz değerine ulaştığını gördüm fan hala yüksek seste çalışıyor.

Format atmalı mıyım yoksa bu sorunu çözebileceğim bir yöntem var mı?

Sürekli maksimum hızda çalışmıyor ama arada yükselip düşüyor. Şuan mesela boştayken 2,90 GHz değerlerinde seyrediyor.

İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H
İşletim Sistemi: Windows 11

sasa.jpg
 
Merhaba dosyalarla ilgili fazla bir bilgim yok fakat YouTube'a Ryzen 4000 serisi işlemci Turbo kapatma yazarsan kullanım ve sıcaklık düşecektir. Ben Turbo kapalı kullanıyorum ve PC %30'dan fazla kullanmıyor. Sıcaklık da 40 dereceyi geçmiyor.
 

Geri
Yukarı