R7 4800H Laptop Kernel Power 41 (63) hatası

Re Malaka

Decipat
Makaleler
17
Yer
Rome
Cihaz: Lenovo Ideapad Gaming 3
CPU: R7 4800H.
GPU: 1650 Ti.

Ara ara (yükte olmadığı-web browserda gezerken bile) aniden ekran siyah olup laptop kendisine reset atıyor. Windows 10 olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) hatası gösteriyor.

OCCT ile testler yaptım. Laptop 1-2 aylık yeni cihaz.

ram 1.png

ekran kartı 1.png

cpu 1.png

Testlerde sorun gözükmedi. Hatta sıcaklık değerleri de 80 dereceyi geçmedi sanırım. Laptop için PSU testi olur mu bilemiyorum? Enerji olarak CPU ve ekran kartı tam yükteyken besliyor ise sorun olmaması lazım?

Sizce testlerde kaçırdığım bir nokta mı var? Yoksa sorun yazılımsal olabililir mi? Bağlantısı var mı bilmiyorum ama "hızlı başlat" özellikleri bazı ayarlar yaparak kapattım. Acaba yazılıma hata mı verdi? Bunu yaptıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım diyebilirim. Format atmak çare olur mu?
Yeni cihazımda böyle sorun olması canımı sıktı ama testlerde bir şey çıkmamasına güvenmeli miyim?
Not: Şeytan kulağına, oyun oynarken henüz olmadı hiç. Browserda gezerken ve ms dosyasında çalışırken yaşandı bu durumlar.

@Yener K.
Hocam sen anlıyor musun bundan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pilde mi prizde mi bu hatalar oluyor? DISM aracını kullanarak denetim yapın.

Pilde mi prizde mi bu hatalar oluyor? DISM aracını kullanarak denetim yapın.

Prizdeyken kullanıyorum hep. Bu onarım aracını uygulayacağım şimdi. Bakalım sorun tekrar edecek mi?
Teşekkür ederim ilginiz için.

Sorununuz aynısını yaşadım cihaz aynı Ocak'ta aldım ve nisana kadar devam etti bilmediğim için ve çözdüm
Sorununuz Windows güncelleştirmesi Windows AMD ekran kartını eski sürücüye güncelliyor ve siyah ekran alıyorsunuz Lenovo'nun sitesindeki sürücüyü kurmakta
Bunun önüne şöyle geçebilirsiniz aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcıları AMD Radeon sağ tık özellikler sürücü sürücüyü güncelleştir bilgisayarımdaki sürücülere göz at listeden seçmeme (eğer listede yoksa mesaj atın) izin ver oradaki tarihteki en son olan sürücüyü seçim böylece Windows eski sürücüyü kurmayacak bundan sonra bir daha yaşamamak için yeni sürücüleri temiz kurulumsuz kurmalısınız

Söylediğiniz yolu izledim. Bana çok mantıklı geldi, zira oyun oynarken hiç başıma gelmiyordu. Oyun oynarken NVIDIA ekran kartı kullanıldığı için olabilir. Word'de çalışıken veya Zoom App kullanırken AMD graphic kullanılıyor haliyle. Başıma hep öyle basit şeyler yaparken geliyordu.
Yollaro takip ettim. Şu AMD radeom(tm)'yi seçip sonraki tuşuna basınca driver güncellendi dedi. Umarım çözülmüştür, cidden ilginiz için teşekkür ederim.

ss.png

Bundan sonra bir daha yaşamamak için yeni sürücüleri temiz kurulumsuz kurmalısınız.

Bu kısmı anlamadım. Format atınca tekrar driverları kendim mi güncellemeliyim?

Söylediğiniz yolu izledim. Bana çok mantıklı geldi, zira oyun oynarken hiç başıma gelmiyordu. Oyun oynarken NVIDIA ekran kartı kullanıldığı için olabilir. Word'de çalışıken veya Zoom App kullanırken AMD graphic kullanılıyor haliyle. Başıma hep öyle basit şeyler yaparken geliyordu.
Yollaro takip ettim. Şu AMD radeom(tm)'yi seçip sonraki tuşuna basınca driver güncellendi dedi. Umarım çözülmüştür, cidden ilginiz için teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1138852

Bu kısmı anlamadım. Format atınca tekrar driverları kendim mi güncellemeliyim?

Evet oyundayken benim başıma 1 kez bile gelmedi o yüzden sorunu bulmam çok sıkıntı yaşattı. AMD sürücüsünü indirin sürücü yükleme bölümünde altta temiz kurulum seçeneği var ona basmayınki 2020 tarihli sürücüyü silmesin silerse siyah ekran alırsınız *kendin güncelleyebilirsin isteğe bağlı ya da Windows'un sürümüyle devam edebilirsiniz* siyah ekran yemezsiniz attığım fotoğrafta 2020 sürücüsü Windows'un sürücüsüdür. O sürücü orada olduğu müddetçe siyah ekran yemeyeceksiniz o bölümden istediğiniz sürücüyü seçebilirsiniz ama kesinlikle 2020 sürücüsü orada kalmalı.
Kurduğunuz sürücünün sürümünün fotoğrafını atarsanız çok iyi olur

Dosya Ekleri

• IMG_20210815_165919.jpg
    IMG_20210815_165919.jpg
    311,5 KB · Görüntüleme: 136
Evet oyundayken benim başıma 1 kez bile gelmedi o yüzden sorunu bulmam çok sıkıntı yaşattı. AMD sürücüsünü indirin sürücü yükleme bölümünde altta temiz kurulum seçeneği var ona basmayınki 2020 tarihli sürücüyü silmesin silerse siyah ekran alırsınız *kendin güncelleyebilirsin isteğe bağlı ya da Windows'un sürümüyle devam edebilirsiniz* siyah ekran yemezsiniz attığım fotoğrafta 2020 sürücüsü Windows'un sürücüsüdür. O sürücü orada olduğu müddetçe siyah ekran yemeyeceksiniz o bölümden istediğiniz sürücüyü seçebilirsiniz ama kesinlikle 2020 sürücüsü orada kalmalı.
Kurduğunuz sürücünün sürümünün fotoğrafını atarsanız çok iyi olur

Bu sürümü güncelledim. Sizin attığınız 2020 sürümü ile eşleşiyor sanırım.

ss2.png

Evet aynısı böyle kullanmaya devam ederseniz siyah ekran yemeyeceksiniz.
Ama güncellemek istiyorsanız AMD'nin sitesinden güncel sürücüyü indirin (temiz kurulum seçeneğini seçmeyin) yoksa şu anki kurulu olan sürücüyü siler bunun sonucunda Windows eski sürücüyü kurar ve bilgisayarı kullanırken driver çakışmasından siyah ekran yersiniz yeni sürücüyü kurduktan sonra Windows Update'yi kontrol edin Advanced Micro devices diye bir şey varsa bekleyin kursun siyah ekranı neden yediğinizi göreceksiniz eğer kurmazsa sorununuz çözülmüştür.
Eklemeyi unuttum güncel sürücüyü attığım fotoğrafta bulamazsanız haber verin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı