R7 4800H Ryzen Controller ile UV yapılabilir mi?

gkhnn2

Decapat
Ryzen 7 4800H işlemciye sahip bir bilgisayarım var. Oyunlarda yüksek sıcaklıklar ve ram oranıyla beraber bazen takılmalar yaşıyorum. BIOS üzerinden mi yoksa bu uygulamadan mı undervolt yapmalıyım bilmiyorum. Bu uygulama AMD'nin kendi uygulaması mı emin olamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Bu tür işlemlerin en iyi yapılacağı yer BIOS'tur. Ama Ryzen Master da deneyebilirsin.

Ryzen Controller ile farkı nedir? Resmi üretici tarafından yapılan programlar mı?

Ryzen Controller direkt olarak bir laptop uygulaması, onu da kullanabilirsin. Ryzen Master daha çok işlemci özelinde bir program.

Ryzen Master mobil işlemcilerde kullanılmıyor galiba, BIOS üzerinden yapacağım sanırım.

Olabilir o kadarına bakmadım, ben genelde işimi BIOS'tan yaptığım için. :D

BIOS korkutucu bir program değil aksine seni özgür hissettirir. Çünkü her şeyin ayarı orada, tam bir pilotsun sistemin için.

Optimum hız-voltaj oranı için sürekli aç kapa ve test yapmam gerekecek o biraz göz korkutuyor.

Sorun değil, oturaklı bir şekilde acele etmeden yap yeter. Sistem zaten bir sorun olursa bunu bildirir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı