R7 5700X boşta 100 derece

• Konuyu başlatan Hypno
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.037
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İşlemci
R7 5700X
Dün akşamdan beridir bilgisayarda çözemediğim bir problem var. Dün bilgisayarı açtığımda hafif bir kasma vardı 30 dakika kadar sonra durduk yere kapandı. Tekrar açtığımda ekranda CPU overheating hatası vardı. Forumda ufak bir araştırmadan sonra kasayı ters düz yapınca sorunun çözüldüğünü okudum aynen uyguladım ve sorun saçma bir şekilde çözüldü.

Sonrasında dün sıcaklıkları kontrol ettim normale göre yüksek geldi ve bilgisayarı alalı yaklaşık 2 sene geçtiği için termal macunu değiştireyim dedim ve MX-6 siparişi verdim. Bugün macunu değiştirdim her şeyi olması gerektiği gibi montajladım fakat dün 96 dereceyi geçmeyen bilgisayar bugün 115 dereceyi gördü. Şu anda ise açamıyorum açıldıktan 30 saniye sonra falan kapanıyor. Sıvı soğutmanın bir borusu alev gibi radyatördeki fanlar egzoz fan olarak ayarlı elimi koyuyorum ve buz gibi hava geliyor sıvı soğutma çalışmıyor olabilir mi?

sıvı soğutma: Arctic lf II 280mm.
kasa: Phanteks P600S (2 panelde takılı değil)

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri takarken doğru şekilde taktığınıza emin misiniz? Bakır metal plaka CPU'ya tam olarak temas etmiyor olabilir. Bu yüzden ısıyı iletemeyip, soğuk hava üflüyor olabilir.

Soğutma temas ediyor mu kontrol ettiniz mi?
Takarken temas ediyordu vidaların hepsi sıkılı.

Hocam pinleri doğru taktığınıza emin misiniz?
Sadece radyatördeki fanların pinlerini söktüm onları da tekrar taktım çalıştıklarına göre sıkıntı yoktur sanırım. Sadece 2. fanın 3 pinli girişine giden kablonun 3. pine denk gelen kısmı çıkmış onu tekrar takamadım 2 pinden güç alıyor sanırım ama çalışıyor yani.

Geri takarken doğru şekilde taktığınıza emin misiniz? Bakır metal plaka CPU'ya tam olarak temas etmiyor olabilir. Bu yüzden ısıyı iletemeyip, soğuk hava üflüyor olabilir.
Pompadan çıkan borulardan birisi ateş gibi eğer ısıyı iletemeseydi ısınmazdı bence.

Termal macunu fazla sıkmış olabilir miyim bilmiyorum fakat önceki kasalarıma da aynı şekilde sıkıyordum bir problem yaşamadım. X çizip boşluklara noktacık şeklinde bırakıyorum. Diyelim ki fazla sıktım yine de bu 115 dereceyi görmesini sağlar mı bilemedim.

Evet. PC'yi kapatıp bir teknik servise götür bence.
Teknik servislik bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sıvı soğutmadan mı kaynaklı onu bilemedim öyleyse en kötü ihtimalle garantiye yollarım veya yenisini alırım.

sıcaklık.png

Sıcaklık 2.png

Kullanım değerleri bu şekilde. 108 olanda boştayken maksimum gördüğünde oyuna girmiştim denemek için.

Son düzenleme:
Termal macunu fazla sıkmış olabilir miyim bilmiyorum fakat önceki kasalarıma da aynı şekilde sıkıyordum bir problem yaşamadım. X çizip boşluklara noktacık şeklinde bırakıyorum. Diyelim ki fazla sıktım yine de bu 115 dereceyi görmesini sağlar mı bilemedim.

Teknik servislik bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sıvı soğutmadan mı kaynaklı onu bilemedim öyleyse en kötü ihtimalle garantiye yollarım veya yenisini alırım.

Eki Görüntüle 2096929

Eki Görüntüle 2096930

Kullanım değerleri bu şekilde. 108 olanda boştayken maksimum gördüğünde oyuna girmiştim denemek için.

Termal macun orijinal mi peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı