Daha fazla
- İşlemci
- R7 5700X
Dün akşamdan beridir bilgisayarda çözemediğim bir problem var. Dün bilgisayarı açtığımda hafif bir kasma vardı 30 dakika kadar sonra durduk yere kapandı. Tekrar açtığımda ekranda CPU overheating hatası vardı. Forumda ufak bir araştırmadan sonra kasayı ters düz yapınca sorunun çözüldüğünü okudum aynen uyguladım ve sorun saçma bir şekilde çözüldü.
Sonrasında dün sıcaklıkları kontrol ettim normale göre yüksek geldi ve bilgisayarı alalı yaklaşık 2 sene geçtiği için termal macunu değiştireyim dedim ve MX-6 siparişi verdim. Bugün macunu değiştirdim her şeyi olması gerektiği gibi montajladım fakat dün 96 dereceyi geçmeyen bilgisayar bugün 115 dereceyi gördü. Şu anda ise açamıyorum açıldıktan 30 saniye sonra falan kapanıyor. Sıvı soğutmanın bir borusu alev gibi radyatördeki fanlar egzoz fan olarak ayarlı elimi koyuyorum ve buz gibi hava geliyor sıvı soğutma çalışmıyor olabilir mi?
sıvı soğutma: Arctic lf II 280mm.
kasa: Phanteks P600S (2 panelde takılı değil)
Sonrasında dün sıcaklıkları kontrol ettim normale göre yüksek geldi ve bilgisayarı alalı yaklaşık 2 sene geçtiği için termal macunu değiştireyim dedim ve MX-6 siparişi verdim. Bugün macunu değiştirdim her şeyi olması gerektiği gibi montajladım fakat dün 96 dereceyi geçmeyen bilgisayar bugün 115 dereceyi gördü. Şu anda ise açamıyorum açıldıktan 30 saniye sonra falan kapanıyor. Sıvı soğutmanın bir borusu alev gibi radyatördeki fanlar egzoz fan olarak ayarlı elimi koyuyorum ve buz gibi hava geliyor sıvı soğutma çalışmıyor olabilir mi?
sıvı soğutma: Arctic lf II 280mm.
kasa: Phanteks P600S (2 panelde takılı değil)
Son düzenleyen: Moderatör: