R7 5700X sistem sıcaklık değerleri nasıl?

velihanredkıt

Femtopat
Daha fazla  
Selam.
Sisteme parca aldım Ryzen 7 5800X Cooler Master ML240l V2 ve MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi Discord acık ve PUBG Mobile gibi bir oyun acıkken bostayken sıcaklık 69 72 arası falan normal olmadıgını düşünyorum sizce ne yapmalıyım tekrar montaj falan yaptırsam düzelir mi? Ya da ne yapmam lazım işlemciyi yakıcam diye korkuyorum malum bu devırde yeni bir şey almak cok zor bunu bıle ne güçlerle aldık.

Öncelikle işlemciyi yakmak için 90 üstüne çıkarmanız lazım hatta 100 civarına. Açılan programları değil de Afterburner gibi bir programla yüzde kaç kullanılıyor onu söylerseniz daha iyi olur.
110'a kadar yolu var ve yanmaz, sistem kapanır.

Sıcaklıklar son derece normal özellikle 5800X için aşırı normal. Biraz ısıtsanız iyi bile olur hatta.

Selam.
Sisteme parca aldım Ryzen 7 5800X Cooler Master ML240l V2 ve MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi Discord acık ve PUBG Mobile gibi bir oyun acıkken bostayken sıcaklık 69 72 arası falan normal olmadıgını düşünyorum sizce ne yapmalıyım tekrar montaj falan yaptırsam düzelir mi? Ya da ne yapmam lazım işlemciyi yakıcam diye korkuyorum malum bu devırde yeni bir şey almak cok zor bunu bıle ne güçlerle aldık.
Soğutucun kötü o yüzden tolere edilebilir sıcaklıklar.

Sıcaklıklar son derece normal özellikle 5800X için aşırı normal. Biraz ısıtsanız iyi bile olur hatta.
5700X 5800X'ten çok farklı ya. 88Watt çekiyor max, öte yandan 5800X 142W'a kadar çekebiliyor.

Öncelikle işlemciyi yakmak için 90 üstüne çıkarmanız lazım hatta 100 civarına. Açılan programları değil de Afterburner gibi bir programla yüzde kaç kullanılıyor onu söylerseniz daha iyi olur.
afterburnerdan takıp edıyorum acıkken 35 50 arası kullanıyor ve sıcaklıgı 70 80 arasıında dolasıyor suan baktım

Selam.
Daha soğuk çalışmasını istiyorsan 360mm soğutuculara bakabilirsin.

Daha soğuk çalışmasını istiyorsan 360mm soğutuculara bakabilirsin.
360MM ile alakası yok aslında bu durumun. Çoğu 360MM soğutucu Arctic 240'tan daha kötü performans veriyor. MSI coreliquid 360 taksada pek bir şey değişmeyecek.

cevabınız için teşekkür edeirm ama ısındıkca gücü düşüyor drop felan oluyor zaten emülatör oyunu sıkıntılı biraz ve can sıkıyor çözüm varsa sadece elimde geleni yapmak istiyorum

85 derece ve altı normaldir.
80 e geldıkce performansı düşüyor biraz

Pubg Mobile oynuyorsanız emülatör kullanıyorsunuz demektir. Bu tarz uygulamalar zaten ekran kartından çok işlemciye yük bindiriyor. Aldığınız sıcaklık değerleri normal gibi. İşlemcinizin güç tüketimi de yüksek o güç tüketimine bu sıcaklıklar normal sayılacak değerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı