R7 5800H nasıl kısıtlanır?

ScreAMx19

Hectopat
Battlefield 1 oynarken işlemcim kendini kısıtlıyor. Kısıtlarken FPS'im çok iyi ve sıcaklığı 90 derece ama bir süre sonra kısıtlamayı kaldırdı ve FPS'de bir değişiklik olmamasına rağmen 100 dereceye çıktı. Kısıtlamayı kaldırdığını MSI Afterburner'dan anladım. Ben sürekli olarak kısıtlı kalmasını istiyorum mesela 25-30 watt arası. Gibi bunu nasıl yapabilirim?

HP Victus 15.6 Ryzen 7 5800H RTX 3050 Ti.

Pilden işlemci kullanımını kıs diye bir tavsiye ile gelmezseniz sevinirim.

Battlefield 1 oynarken işlemcim kendini kısıtlıyor. Kısıtlarken FPS'im çok iyi ve sıcaklığı 90 derece ama bir süre sonra kısıtlamayı kaldırdı ve FPS'de bir değişiklik olmamasına rağmen 100 dereceye çıktı. Kısıtlamayı kaldırdığını MSI Afterburner'dan anladım. Ben sürekli olarak kısıtlı kalmasını istiyorum mesela 25-30 watt arası. Gibi bunu nasıl yapabilirim?

HP Victus 15.6 Ryzen 7 5800H RTX 3050 Ti.

Pilden işlemci kullanımını kıs diye bir tavsiye ile gelmezseniz sevinirim.
O kendisi otomatik ayarlıyor. Isındığı için kendini kısıtlıyor. Bence onun yerine bakımlarını yaptırın derim eğer uzun zamandır yapmıyorsanız.

Bilgisayarın bakımını yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız Turbo Boost ayarını kapatabilirsiniz derece düşecek ama FPS de düşecektir. Fakat bu konuda bunun dışında bilgim yok yani sorumluluk kabul etmiyorum, daha bilgili birisi gelirse yardım ederler.
Rehber: AMD ve Intel'de CPU Turbo Boost kapatmak
Verimli Etkine alabilirsiniz.
Eğer performansta çok düşüş yaşarsanız ayarı yeniden agresife getirin.

Not: Devre dışı yaparsanız işlemciyi temel frekansında kullanırsınız.

Son düzenleme:
Bilgisayarın bakımını yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız Turbo Boost ayarını kapatabilirsiniz derece düşecek ama FPS de düşecektir. Fakat bu konuda bunun dışında bilgim yok yani sorumluluk kabul etmiyorum, daha bilgili birisi gelirse yardım ederler.
Rehber: AMD ve Intel'de CPU Turbo Boost kapatmak
Verimli Etkine alabilirsiniz.
Eğer performansta çok düşüş yaşarsanız ayarı yeniden agresife getirin.

Not: Devre dışı yaparsanız işlemciyi temel frekansında kullanırsınız.

Bu ayarı denedim ancak aşırı FPS düşüşü oldu ve sıcaklıkta inanılmaz bir fark olmadı yaklaşık 7 derece falan. Kullandığı wattı kısmamın bir yolu yok mu ek program vs. bilgisayarın bakımını yapalı çok olmadı 1 ay kadar önce kendim yaptım Thermal Grizzly hydronaut kullandım ekran kartına da uyguladım o 70 dereceyi çok geçmezken işlemcim 100'lere dayanıyor sizce işlemciye yetersiz sürmüş olabilir miyim?

Bu ayarı denedim ancak aşırı FPS düşüşü oldu ve sıcaklıkta inanılmaz bir fark olmadı yaklaşık 7 derece falan. Kullandığı wattı kısmamın bir yolu yok mu ek program vs. bilgisayarın bakımını yapalı çok olmadı 1 ay kadar önce kendim yaptım Thermal Grizzly hydronaut kullandım ekran kartına da uyguladım o 70 dereceyi çok geçmezken işlemcim 100'lere dayanıyor sizce işlemciye yetersiz sürmüş olabilir miyim?

Hocam kullandığı wattı ThrottleStop ile kısıtlayabiliyorsunuz diye biliyorum fakat zararlı mı değil mi, nasıl yapılır bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı