R7 5800H Yavaş Render Alıyor

SualpSener

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 5800H olan bir laptopta After Effects'ten yaptığım bir videonun Media Encoder'dan çıktısını almak istedim fakat performans beklediğimden kötü. H. 264 6Mbps olarak 122MB olan videoyu render alması 1 saat falan sürdü. H. 265 3Mbps yapınca 2 saate falan çıkıyor süre.

İşlemci render alırken performans modunda ortalama 85 derecede yaklaşık 3800MHz hızla çalışıyor. Turbo modunda ortalama 90 derecede yaklaşık 4000MHz hızla çalışıyor. Cihaz fişe takılı, iki modda da güç tüketimi yaklaşık 1-2W ve kullanım %60-70.

Sizce güç tüketimi ve kullanım az değil mi? Render süreleri de beklediğimden uzun. Bu durum normal mi ve yapabileceğim bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 81
  • 2.png
    2.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, 5800H olan bir laptopta After Effects'ten yaptığım bir videonun Media Encoder'dan çıktısını almak istedim fakat performans beklediğimden kötü. H. 264 6Mbps olarak 122MB olan videoyu render alması 1 saat falan sürdü. H. 265 3Mbps yapınca 2 saate falan çıkıyor süre.

İşlemci render alırken performans modunda ortalama 85 derecede yaklaşık 3800MHz hızla çalışıyor. Turbo modunda ortalama 90 derecede yaklaşık 4000MHz hızla çalışıyor. Cihaz fişe takılı, iki modda da güç tüketimi yaklaşık 1-2W ve kullanım %60-70.

Sizce güç tüketimi ve kullanım az değil mi? Render süreleri de beklediğimden uzun. Bu durum normal mi ve yapabileceğim bir şey var mı?

Attığınız görsellerde Watt değeri mevcut değil, mV değeri mevcut.

Render performans açısından yorucu bir işlem olabiliyor. Ben bir gariplik göremedim. Render genel olarak uzun sürer zaten.
Masaüstü bilgisayarımda işlemci kullanımı %90 üstü oluyordu diye hatırlıyorum ama.
Attığınız görsellerde Watt değeri mevcut değil, mV değeri mevcut.
1000mv=1W sanıyordum. Afterburner'dan baktım 3-5 W kullanıyormuş yine az değil mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,6 KB · Görüntüleme: 65

Adobe programları İntel'e özel bir optimizasyon ile geliyorlar. AMD'nin bu konuda yavaşlık göstermesi gayet doğal, isterseniz sizin ile neredeyse aynı boyutta bir video var elimde render alayım sizle aynı ayarlarda? İşlemcim 10870H, sizin için hem bir kıyaslama tercihi olur. Evet derseniz sabaha atarım sonuçlarını.

Adobe programları İntel'e özel bir optimizasyon ile geliyorlar. AMD'nin bu konuda yavaşlık göstermesi gayet doğal, isterseniz sizin ile neredeyse aynı boyutta bir video var elimde render alayım sizle aynı ayarlarda? İşlemcim 10870H, sizin için hem bir kıyaslama tercihi olur. Evet derseniz sabaha atarım sonuçlarını.
Aslında videoda Adobe Audition'dan çıkma 57 mb'lik bir müzikle senkronize çalışan 3 tane müzik spektrumu var, arkada yarı saydam 2K bir görsel hareket ediyor ve biraz efekt var. Hatta izleyip yaptığım videonun linkini bırakayım aşağı yukarı neye benzediği anlaşılsın. Tabii siz sırf karşılaştırma için uğraşmayın bunla.

Böyle şeyler içermeyen, benzer boyutta ama basit olan bir videodaki render hızım normaldi aslında ama işlemci kullanımı %10-20 olmuştu bu sefer de. Belki işlemciyi %100 kullanmaya zorlayıp süreci hızlandırabilirim kafasıyla açmıştım gönderiyi ama sanırım cihaz verilen işe göre kendi ayarlıyor onu. Bu arada intel abode optimizasyonu işini duymuştum da asıl fark programı kullanırken olur, render kısmında çok fark olmaz diye düşünüyordum.

Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında videoda 3 tane müzik spektrumu var, arkada yarı saydam 2K bir görsel hareket ediyor ve biraz efekt var. Hatta izleyip yatığım videonun linkini bırakayım aşağı yukarı neye benzediği anlaşılsın. Tabii siz sırf karşılaştırma için uğraşmayın bunla.

Böyle şeyler içermeyen, benzer boyutta ama basit olan bir videodaki render hızım normaldi aslında ama işlemci kullanımı %10-20 olmuştu bu sefer de. Belki işlemciyi %100 kullanmaya zorlayıp süreci hızlandırabilirim kafasıyla açmıştım gönderiyi ama sanırım cihaz verilen işe göre kendi ayarlıyor onu. Bu arada intel abode optimizasyonu işini duymuştum da asıl fark programı kullanırken olur, render kısmında çok fark olmaz diye düşünüyordum.
Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu ana kadar ben hep amatör olarak takıldığım için dediklerinizi teoride anlıyorum ancak zaten istesem de ben bu şekilde bir video yapamam. Ancak dediğinizi anladım: ağır video olsa da hafif basit bir video olsa da fark etmeksizin işlemci kullanımım düşük. Umarım inşAllah doğru anlamışımdır. Ben kendi işlemcimle normal basit video render alıyorum, video uzunluğu genel olarak 40 dakika-1saat arasında oluyor ve render alırken %90 işlemci kullanımı görüyorum. Bu yüzden neden sizde bu kadar az kullanılmış onu da ancak Adobe programlarının İntel'e özel bir optimizasyona sahip olması ile açıklayabilirim sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı