R7 5800HS laptopta GPU 83 derece oluyor

gmaschine

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
RTX 3050 (60W)
İşlemci
R7 5800HS
Laptopumda Turbo Boost'u kapatmadan önce:
CPU: 85-90 arası.
GPU: 76-82 arası' idi.
Turbo Boost'u kapattıktan sonra:
CPU: 80 derece sabit.
GPU: 80-83 derece.
Laptop 14 inç ince bir laptop. Sizce GPU'nun daha fazla ısınması bir soruna yol açar mı? Değerler normal mi?

Evet hocam Zephyrus g14.ve maalesef OC yapmak hakkında hiçbir bilgim yok. Nedir ne işe yarar acaba?
Overclock yapmak yani CPU veya GPU’nun hız limitleri zorlamak veya aşmak. Bunu yapınca performans artar ama ısınma da artar. Ama bunun hakkında bir şey bilmediğinize göre yapmamışsınızdır. Ancak GPU biraz sıcak 70-75 olsa güzel olacak. O bilgisayarın tek fanı mı var?

Overclock yapmak yani CPU veya GPU'nun hız limitleri zorlamak veya aşmak. Bunu yapınca performans artar ama ısınma da artar. Ama bunun hakkında bir şey bilmediğinize göre yapmamışsınızdır. Ancak GPU biraz sıcak 70-75 olsa güzel olacak. O bilgisayarın tek fanı mı var?

Hocam biraz bakmaya çalıştım ama fan konusunda net bir bilgi bulamadım maalesef.
Zephyrus G14 redditine sorduğumda sıcaklık değerleriniz gayet iyi denmişti Turbo Boost'u kapatmadan önceki haline ancak şimdi emin olamadım :(

O kadar ısınması pek iyi değil hocam, her ne kadar ince bir cihaz olsa da içinde 60W kart var. Alttaki hava giriş çıkışları açık mi? Soğutucuyla desteklerseniz iyi olur.

Hocam fanlar yanlardan üflüyor ve laptopu bir yükseltici stand ile kullanıyorum. Daha doğrusu eski bir laptop soğutucu var soğutucu özelliği çalışmıyor ancak stand olarak kullanıyorum ayaklarıyla. GPU'nun sıcaklık artışına sebep ne olabilir acaba yapmam gereken ayar vs var mıdır?

İşlemci sıcaklığı gayet iyi zaten Turbo Boost'u kapatmana pek gerek yokmuş, GPU fazla ısınıyor.

Hocam işlemci TB'yi kapatmadan önce 85-90 arasıydı genelde 88'di bu da biraz korkuttu beni laptopu yorma açısından. Eğer işlemci o sıcaklıkta sorun olmaz diyorsanız TB'yi tekrar açayım en azından GPU daha az ısınıyordu öyle.

İşlemci o sıcaklıkta sorun olmaz hocam, 105 derece sınırı var o işlemcinin o derecelerde kötü sayilmaz.

Antalya'nın sıcağı maalesef laptopu da yordu.
Klima açtığımda sıcaklık değerleri 75 civarı oluyor hem CPU hem GPU.
Ben bu güne kadar hep CPU daha çok ısınır diye biliyordum ancak benim laptopumda neredeyse aynı derecelerdeler hep. Bazen CPU 1-2 derece fazla bazen de GPU ama çok yakınlar. Bayram geçsin ilk iş asusa danışacağım.
TB'da agresif seçili geliyor ben o seçeneği verimli etkin olarak değiştirip deneyeceğim bir de bugün. Biraz ayarlarla oynayınca doğru sıcaklığa ulaşabilirim belki :)

Arkadaşlar şimdi biraz ayarlarla oynadıktan sonra değerler genel olarak şu civarda:
CPU: 80-83
GPU: 79-80 sabit.
Değerlerin çok yakın seyir etmesi çok ilgincime geliyor ama GPU için çok uçuk değerlerde değil bu kadar ince bir laptop için diye düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı