@Takeshi Kovacs @elegiac
Yani şunu demek istedim, 5800x boost frekansı 4.7. Ben bunu sürekli almak istesem, core ratio değerini 4.7 girip voltajı 1.2'den başlatıp sırayla artıra arttıra ideali bulmaya mı çalışacağım?
Misal ideali 1.35 volt diyelim:
-1.20 ile başlattığımda yetmeyince nasıl bir tepki veriyor? Mavi ekran veya pc açılmama mı yoksa sade 4.7 çıkamama mı?
-4.7 veya 4.8 Ghz için sabit bir referans volt değeri yok mu? Hani herkes az buçuk değişse bile üç aşağı, beş yukarı aynıdır diyemiyor muyuz?
-Bu ayarları biostan yaptık diyelim, eski haline gelmesi için biosu mu sıfırlıyoruz? (Öyle olması kötü olurü hali hazırda Raid 0 kurulumum var. Beni çok uğraştırır.
-Ryzen master ile yaptığımız ayarlar program silinince sıfırlanıyor mu, denediniz mi hiç?
Daha önce hiç bu ayarları yapmadığımdan biraz sorum fazla oldu, kusura bakmayın.

Öyle yüksek OC yapıp standartından çıkma gibi niyetim yok şimdilik, sadece sabit frekans almak istiyorum, oyunlarda 3.7-4.5-4.6-4.7 vs gidip gidip geliyor. Bu oynamalarda FSP drop olur mu gibisinden istiyorum. Zaten maksimum düşündüğüm değer kendi değeri 4.7 Ghz.