R7 5800X için uygun voltaj değeri nasıl olmalı?

elegiac

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar Ryzen 7 5800X işlemcide uygun voltaj değeri ne olmalı merak ediyorum. Şu an 1.20V'ye ayarlı. Sıvı soğutmama bazı kişiler kötü dedi ama oyunlarda 2K'da maksimum 60-65 dereceyi gördüm. Ortalama olarak da 50-55 derece. Ve OC yapmamış olmama rağmen 4850MHz sabit çalışıyor. 5GHz'e çıkartırsam zarar verir miyim ve tahmini sıcaklık değerleri ne olur? Son olarak da 5GHz için 1.20v yeter mi?
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l V2.

Buyrun hocam test yapınca böyle sonuçlar çıkıyor.
Yalnız hocam yukarıdaki stress cpu tikliymiydi testte değil miydi? İlk 3 ü seçili olması gerekiyor, birde orası tam doğru sıcaklığı vermiyor. Core temp diye bir uygulama var, anlık olarak stress testinde oradan kontrol edin.

4.6 Ghz'da şuan bir ton test yaptım. 1.0'de çöküyor. Biraz üstlerindeki voltajlarda bir süre sonra çöküyor. 1.0375 voltajda 15dk stress testi Aıda64 ile başarılı geçti. Lakin Prime 95 açınca anında reset attı. Şimdi bu değerde stabil mi değil mi anlamadım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    994,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Aida 64 testine soktum hala yapıyor testi 1.35 volt ve auto MHz de sıcaklık değeri güzel 79-80 arası fakat neden işlemci hızı 3.8 de hep sizdedemi öyle ?

Dosya Ekleri

• IMG_20210827_205529.jpg
    156 KB · Görüntüleme: 59
4 ün üzerine çıkması lazım, oyunlarda falan çıkıyor mu Msı Afterburnerla takip et.
Evet çıkıyor fakat bu testte 3.8 i gecmedi. Test neden bitmedi anlamadım 40 dakika sonra durdurdum manuel. Testin sonuçlarına nasıl bakıyoruz iyimi kötümü diye

Dosya Ekleri

• IMG_20210827_212144.jpg
    144,6 KB · Görüntüleme: 55
Evet çıkıyor fakat bu testte 3.8 i gecmedi. Test neden bitmedi anlamadım 40 dakika sonra durdurdum manuel. Testin sonuçlarına nasıl bakıyoruz iyimi kötümü diye
Süreli ayarlamamışsın, ezele kadar giderdi böyle. Ortalama 15-30dk kafi. Sıcaklıkları Core Temp uygulamasını indir oradan takip et.
Birde testte sıcaklıklar fazla gelince frekans düşürüyor işlemci. Onu farkkettim. Prime95 testi var, o daha çok zorluyor. Ondan stabil geçene bir şey olmaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…