R7 5800X işlemci Core Performance Boost ile 90 derece oluyor

Cyntax04

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Ryzen 7 5800X işlemcim var. İşlemcimi 4.6GHz 1.225v ile çalıştırıyorum ve 10 dakikalık bir stres testinde 81 dereceyi geçmedi.
Fakat Core Performance Boost ile stres testinde işlemci 4.6GHz'ye bile çıkmadan 90 derecelere çıkabiliyor ve 1.4 voltaja kadar çıkabiliyor bunun sebebini bilen birisi varsa söyleyebilir mi acaba?

Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l v2.

Son düzenleme:
Merhaba Ryzen 7 5800X işlemcim var. İşlemcimi 4.6GHz 1.225v ile çalıştırıyorum ve 10 dakikalık bir stres testinde 81 dereceyi geçmedi.
Fakat Core Performance Boost ile stres testinde işlemci 4.6GHz'ye bile çıkmadan 90 derecelere çıkabiliyor ve 1.4 voltaja kadar çıkabiliyor bunun sebebini bilen birisi varsa söyleyebilir mi acaba?
Soğutucun yeterli değil muhtemelen .

Sıvı sogutmanin bile sogutamadigi işlemci😅 şaka bir yana çok deli ısınan bir islemci cidden

105W'lık bir işlemci kullanıyorsunuz. Overvolt uygulandığında sıcaklık sınırına dayanıyorsunuz. Ya çok iyi bir soğutucu kullanmanız lazım ya da daha düşük voltajlarda kullanmanız lazım. Toplam güç miktarına HWiNFO64'ten takip edin. 105W'ın çok üzerine çıkıyorsunuzdur kaliteli bir soğutucu kullansanız bile.

105W'lık bir işlemci kullanıyorsunuz. Overvolt uygulandığında sıcaklık sınırına dayanıyorsunuz. Ya çok iyi bir soğutucu kullanmanız lazım ya da daha düşük voltajlarda kullanmanız lazım. Toplam güç miktarına HWiNFO64'ten takip edin. 105W'ın çok üzerine çıkıyorsunuzdur kaliteli bir soğutucu kullansanız bile.
Hocam bu undervolt işinden anliyormusun? Ben beceremedim de anakartim b550e

Hocam bu undervolt işinden anliyor musun? Ben beceremedim de anakartim B550e

BIOS'tan ya da Ryzen Master uygulamasından yapabilirsiniz. BIOS tarafı kullandığınız anakart modeline göre değişiklik gösterir. Örnek bir video attım. Deneme yanılma yöntemiyle voltaj-performans dengesini oturtacaksınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat örnek video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CPB, fazladan gereksiz voltaj vererek işlemciyi maksimum performansında çalışmaya zorlar. Sıcaklık yükselince takip ederseniz eğer çekirdek hızları stabil kalmaz. Ayrıca test dışındaki hızı da stabil değildir. Sürekli değişir. Bu sebeple CPB kapatıp manuel ayar veya PBO yapın. 5XXX serisinde PBO çok işe yarıyor. Az voltajla yüksek çekirdek hızlarına çıkabiliyorsunuz. İngilizceniz varsa YouTube veya Reddit de mutlaka detaylı rehber veya video bulursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı