Çözüldü R7 5800X RX 6700 XT Valorant düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raycast

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Game Developer
Herkese merhaba.
Arkadaşlar yeni hazır sistem kurdum. Başlıkta gördüğünüz Ryzen 7 5800X işlemci ve RX 6700 XT ekran kartı var. Şu sıralar Valorant oynuyorum. Test etme fırsatını yeni buldum. Güçlü bir işlemciye sahip olmama rağmen 150FPS gibi bir değer alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? AMD Access Smart Memory özelliği falan açık sistemin. Şimdilik monitör almaya fırsat bulamadım. 60Hz 3ms Full HD HDMI bağlantılı bir monitör kullanıyorum.
Ekran Görüntüsü (1).png

Herkese merhaba.
Arkadaşlar yeni hazır sistem kurdum. Başlıkta gördüğünüz Ryzen 7 5800X işlemci ve RX 6700 XT ekran kartı var. Şu sıralar Valorant oynuyorum. Test etme fırsatını yeni buldum. Güçlü bir işlemciye sahip olmama rağmen 150FPS gibi bir değer alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? AMD Access Smart Memory özelliği falan açık sistemin. Şimdilik monitör almaya fırsat bulamadım. 60Hz 3ms Full HD HDMI bağlantılı bir monitör kullanıyorum.
Eki Görüntüle 943047
Fps sabit mi hep?

Arkadaşlar yazım kuralından ötürü ban yemiştim cevap veremedim kusura bakmayın. FPS sabit değil limit falan yok. Poligon da bot yokken 230 ile 260 FPS arası bir değer alıyorum. Botlar gelince 130 ile 160 FPS arası değişiyor değerler. DM girdim onda da hep 130 140 gibi FPS değerleriyle oynadım.

Arkadaşlar yazım kuralından ötürü ban yemiştim cevap veremedim kusura bakmayın. FPS sabit değil limit falan yok. Poligon da bot yokken 230 ile 260 FPS arası bir değer alıyorum. Botlar gelince 130 ile 160 FPS arası değişiyor değerler. DM girdim onda da hep 130 140 gibi FPS değerleriyle oynadım.
Başka oyunda benzer bir sorun var mı? Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Ekran kartı daha yeni çıktı. Belki sürücü kaynaklı olabilir. Sorun sistemden değil oyun kaynaklı da olabilir. Bu aralar üst düzey sistemlerle Valorant'ta düşük FPS alıyorum diyen başkaları da var.

Başka oyunda benzer bir sorun var mı? Ekran kartı sürücüsü güncel mi? Ekran kartı daha yeni çıktı. Belki sürücü kaynaklı olabilir. Sorun sistemden değil oyun kaynaklı da olabilir. Bu aralar üst düzey sistemlerle Valorant'ta düşük FPS alıyorum diyen başkaları da var.
Daha fırsat bulamadım ama en kısa sürede başka bir oyunda test edeceğim. Bütün sürücüler güncel ama ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü oyun işlemci bazlı. Oyun çalışırken ekran kartının fanları bile dönmüyor. Stres testi yaptım işlemci ve ekran kartını %100 kullandım yine bir sıkıntı yok gibi duruyor. İşin komik tarafı oyun işlemcinin %30'unu bile kullanmıyor. Böylesine güçlü bir işlemcinin bu düşük FPS değerlerini vermesi garip. Grafik kalitesini yükselttiğim zaman veya düşürdüğüm zaman ise 10 15 FPS değişiklik oluyor. İnternetten baktım Ryzen 7 5800x işlemcinin performansına 380 ile 400 FPS arası değişirken benim 140 ile 160 arası FPS almam çok garip. :(
Fps sabit mi hep?
Hayır değil. 130 ile 150 FPS arası değişiyor. Ama normalde 380 FPS değerlerini falan görmem gerekiyor.
FPS her zaman 150 mi?
Hayır değil :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı