Parça parça toplayacaksanız tüm ürünlere ayrı yerlerde faizsiz 6 taksit çok iyi fırsat, ben şok
Oyun odaklı bir sistem olacaksa eğer DDR4 sisteme özellikle işlemci üzerinden çok yatırım yapmak artık 2023 bitiyor dediğimiz için bence mantıklı değil. Bu nedenle işlemci olarak her ne kadar arada fark olsa da
R5 5600 kutulu versiyonunu öneririm. Oyun için hala daha gayet yeterli bir işlemci. İçinden fan da çıktığı için (ilk başta yeterli gelecektir) çok daha uygun fiyata geliyor.
+3300 TL buradan kar edebiliriz.
SSD konusunda bir şey diyemeyeceğim. Bu size kalmış bir durum ben sistemimde belirttiğiniz ürünü kullanıyorum gayet başarılı. Kingston KC3000 de ara ara indirime giriyor, bir tık daha iyi ama Samsung da iyidir.
bu parçada kar etmeyelim. (ileride ekstra 2TB depolama için almanızı tavsiye ederim.)
Anakart giriş seviye B550 zaten fiyatlar yaklaşık olarak böyle 2.5-3K arasında değişiyor. Bu konuda tercihi size bırakıyorum, OC yaparak işlemci sınırlarına bakmayacaksanız çok önemli değil şimdilik.
bu parçada da kar etmeyelim.
Sıvı soğutmaya bu işlemci için gerek olduğunu düşünmüyorum. İkinci el 6 ısı borulu veya sıfır 4 ısı borulu (yaklaşık aynı fiyata) kule tipi soğutucu ile işlemciyi 65-75 derecelerde Max. Stresste tutabiliriz. Kaliteli bir kule tipi soğutma 600-1000 lira arası değişiyor. İkinci el olarak düşünürseniz de 400-600 lira arası değişiyor. Bana kalırsa ikinci el alınıp kaliteli 2 fan ilavesi yapılarak çok iyi sonuçlar elde edilebiliyor. Kutudan soğutucu çıkıyor, aslında buradan direkt kar etmek mümkün ama ben yine de burada masrafı 900 TL olarak yazıyorum. Bu parçadan
+900 lira kar edebiliriz.
RAM konusunda ışıklı falan olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Uzun süredir bellek işinde olan bir markanın
(Patriot) Viper serisi modeli şu an için diğerlerinden uygun fiyata bulunabiliyor piyasada.
yakşalık +600 TL bu parçadan kar edebiliriz. eğer marka aklınıza takıldıysa veya başka bir sebepten dolayı istemezseniz sorun çıkardığını okumadığım
Kingston marka modelleri de tavsiye ederim.
yaklalşık +350 TL bu parçadan kar edebiliriz.
En önemli parçalardan biri olan PSU ve dolayısıyla tamamlayıcı parçası kasa. Kasa konusu biraz tartışmaya açık, çünkü çok fazla özelliği olan veya olmayan modeller; saç yapısı kalın/ince; içi ferah ya da kompakt modeller zevk meselesi oluyor. Buna bağlı olarak da fiyatlar uçurum oluyor. Kendim için çok iyi indirimde orta-üst seviye bir kasa almıştım, çok ihtiyacım olmayan özellikleri de vardı ama ben fiyatı çok uygun diye almıştım. Gönderdiğiniz kasayı maalesef içindeki PSU'dan dolayı önermiyorum. Malzeme kalitesi ve kasa içeriğine göre tercih yaparsam eğer:
PSU bulunan model - her indirime girdiğinde forumd aherkesin övdüğü, ihtiyacı olanın direkt kaptığı bir kasa. Malzeme kalitesi orta, PSU kalitesi orta. İşlevselliği yüksek, 360mm soğutucu destekli, kendinden 4 adet fan ile gelen ve gösterdiğiniz kasadan kat ve kat daha iyi bir ürün.
üstelik bu parçayı seçerek neredeyse +100 TL daha kar elde ediyoruz.
Geldik bütün bu uğraşın sebebi olan parçaya. Önce değiştirilecek parçalardan ne kadar ekstra kalıyor onu toplayalım: İşlemciden +3300 TL, soğutma sisteminden +900 TL, RAM'den +600 TL kalabilir ancak ben en düşük kardan +350 TL olarak hesaplıyorum; toplamda
5150 TL parçalardan kalmış oldu.
Bu cebe kalan bütçeyi olduğu gibi ekran kartına yatırıyorum.
gönderdiğiniz ekran kartı bağlantısında 13500 TL buna ek olarak artırdığımız bütçeyi eklediğimizde 18650 TL yapıyor ki bu bize ekran kartında nesil atlatma şansı veriyor, nihayet. 
Ekran kartı için önerim ise
Gainward Ghost RTX 4070. 18300 TL fiyatı var kartın. Hala geriye
+350 TL daha kalıyor ki bu bütçeyi soğutucu için veya başka bir donanım için (mesela BT adaptör) için kullanabilirsiniz.
Sistemi toplarken hem mantıklı olmaya çalıştım hem de nereden kıssam diye bakındım. Parçalar asla kalitesiz seçilmedi. Aralarında en giriş seviye sanırım ikinci el olacka soğutucu olur veya sıfır ID-Cooling ürünü seçerseniz giriş seviye bir parça fiyatına oranla ekran kartı kalıyor ki yeni nesil ile üzmeyen kartlar bunlar.
Ne kadar ben öneriyor da olsam yine kendi istediğinizi alacaksanız bile lütfen o kasa+PSU'yu almayın. Çok daha uyguna ve kat kat daha iyi olan size gösterdiğim modele yönelin. Her şey ekran kartına nesil atlatmak içindi, çünkü DLSS3.0 ile çok farklı işler yapılabilir oluyor. Mutlaka bu detayı atlamayınız.