Çözüldü R7 5800X ve RTX 3060 Ti sistemde aşırı ısınma ve kasma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

legmean

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450M PRO-VDH PLUS |Corsair 16 GB + 16 GB | Kingston 1TB NV3 Gen4x4 NVMe M.2 SSD | Toshiba 1 TB HDD | Samsung SSD 870 EVO (1 TB) | Gigabyte RTX 3060 Ti
Meslek
Antrenör
Aşırı ısınma ve kasma yaşıyorum, nerede problem yaşadığımı çözemedim.

AMD Ryzen 7 5800X.
MSI B450M Pro-VDH Plus.
Corsair 16+16 RAM.
Samsung SSD 870 EVO 1TB.
Toshiba 1TB HDD.
Gigabyte RTX 3060 Ti 8 GB.
Corsair Carbide serisi Spec-Delta 550W 80Plus.
Cougar poseıdon Elite ARGB - 240mm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam pompadan çıkan kablo nereye bağlı CPU fan 1'e mi?

Eğer öyleyse BIOS'tan fulleyin.

Ve hocam size bir bilgilendirme yapayım tek slot RAM özellikle AM4 vir işlemci için aşırı performans kaybı yaşatır.

32 GB RAM var 16 16.
CPU fan yükte neredeyse hep 100 de çalışıyor MSI Center'dan ayarladım.

1722550630879.png

Kasa değişikliğine gittim 750 wt ve 3 ekstra fan - sıvı soğutucu fanı üste taktım şu an 80 derece üstünü görmüyorum. Ekstra bir durum olursa bu konu kapanır mı bilmiyorum ama kapanırsa yeni bir konuda görüşmek üzere teşekkürler yardımlarınız için. @Ssansarsalvo @cekicek
Hocam ne zamandır böyle bir problem yaşıyorsunuz.

İşlemci yükseltip bu soğutucunun tek fanlısını almıştım ondan sonra diyebilirim ancak Age of Empires4 uzun süredir oynamıyordum ona girdiğimde bu hatayı verdi. Arkada sekmeler açıktı bundan sonra ısılara bakmaya başladım. GPU'da fazla bir ısı gözükmüyorken işlemci 105wt üstünü ve 90 derece ve üstünü görüyordu.

Hocam işlemci fena ısınıyor kesinlikle normal değil, termal macun ne zaman yenilendi? Kasanın hava akışı düzgün şekilde sağlanıyor mu?
aslında herşeyi kendim yapıyordum ama bu sorunu yaşadıktan sonra kendim yapmadım bi hata yaparım diye bilgisayarcıya götürdüm herşeyi onlar halletti macun vs.

İşlemci yükseltip bu soğutucunun tek fanlısını almıştım ondan sonra diyebilirim ancak Age of Empires4 uzun süredir oynamıyordum ona girdiğimde bu hatayı verdi. Arkada sekmeler açıktı bundan sonra ısılara bakmaya başladım. GPU'da fazla bir ısı gözükmüyorken işlemci 105wt üstünü ve 90 derece ve üstünü görüyordu.

Aslında her şeyi kendim yapıyordum ama bu sorunu yaşadıktan sonra kendim yapmadım bir hata yaparım diye bilgisayarcıya götürdüm her şeyi onlar halletti macun vs.

Size önerim macunu kontrol etmeniz. Sıvı soğutmanın etkilerini bile unutmuş olabilirler.

aslında herşeyi kendim yapıyordum ama bu sorunu yaşadıktan sonra kendim yapmadım bi hata yaparım diye bilgisayarcıya götürdüm herşeyi onlar halletti macun vs.
Ne zaman yaptırdınız? Kendi teknik servisi değil mahalle bilgisayarcısıysa kötü termal macun sürmüştür.

Hocam Ryzen 7 5800X ısınan bir işlemci ancak sıvı soğutmaya göre aşırı sıcak.
Pompanın kablosu PWM pumpda değil mi ve sisteminizin görebileceğimiz şekilde fotoğrafını atar mısınız?
WhatsApp Görsel 2024-07-30 saat 21.01.02_1d8fae07.jpg
Anakartımda PWM pump yok CPU da takılı

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2270245anakartımda PWM pump yok CPU da takılı.

Eğer öyleyse BIOS'tan fulleyin.

Eğer öyleyse BIOS'tan deviri fulleyin.

Eki Görüntüle 2270245anakartımda PWM pump yok CPU da takılı.

Ve hocam size bir bilgilendirme yapayım tek slot RAM özellikle AM4 vir işlemci için aşırı performans kaybı yaşatır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı