R7 5800x3D RTX 3080 sistem yükte 89 derece

SirC

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar.
R7 5800x3D.
Palit RTX 3080 Gaming Pro sistemim var.
Kasa dls480.
İşlemci soğurucu NZXT 53 240mm.
God of War'da ekran kartı 80 derece işlemci ise 88-89 derecelere çıkıyor. BIOS ayarlarına hiç dokunmadım. Kasa arkası açık ve yüksek bir yerde duruyor.
Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam senin kartın testlerini izledim merak ettiğim için oyuna giriyor FPS testinde 10 derece birden artıyor genelde 75 derecede kalıyor gibi. Ekran kartı sıcaklığı biraz normal gibi hocam videolardan gördüğüm belki daha iyi fanlarla daha iyi sonuçların ortaya çıkma ihtimali var daha iyi bilene sormak iyi olabilir.
@BerkayZ87
Aynen o şekilde 75 dereceye hemen çıkıyor ama sonra sabit kalıyor o civarda,
esas sorun işlemcimde ben nzxt kraken 240 güzel bir soğutucu sanıyordum:(
Açıkçası internette biraz test izledim god of war control gibi oyunları 60 derecede çalıştırıyor insanlar.(hem gpu hem cpu)
Sıvı nitrojen mi kullanıyorlar anlamadım. Aldığım kasa da bence o kadar kötü değil
Şu anki durumda birkaç derece daha en fazla kaliteli bir termal macun alırsanız o şekilde biraz düşürebilirsiniz. Macun sürme konusunda deneyimli iseniz A4 kağıdı kalınlığında işlemci üzerine sürerek ısıyı 3-4 derece daha Thermal Grizzly tarzı kaliteli bir macun ile düşürebilirsiniz.
Malesef daha önce laptop kulladım içini açtım macun falan değiştirdim temizledim ancak ilk defa masaüstü kullanıyorum.
Sıvı soğutucu deneyimim 0

Kasanın hava akışıyla alakalı bir problem yok. Yaşadığın yer, kasanın bulunduğu odanın sıcaklığı ve fan ayarları gibi etkenler var.

Ekran kartı sıcaklığın 75 derece, bir problem yok. Hatta o model için fena değil. 85-86 olanlar bellek ve hotspot sıcaklığı. Onlar zaten GPU'dan 15-20 derece falan daha yüksek olur.

İşlemci sıcaklığın fazla. Bunun sebebi hem sıvı soğutmanın pek iyi olmaması hem de 5800X'in yapısal olarak sıcaklık özürlüsü olması. Piyasadaki en iyi hava akışına sahip kasalardan birisi olan Lian Li Lancool II Mesh ile birlikte PF-360 model 360mm sıvı soğutma kullanmama rağmen bazı oyunlarda 71-72 dereceyi bu aylarda görmeye başladım. Yaşadığım yer 32 derece oluyor gün içinde. 5800X kullanıcısıyım. 5800X ile 5800X3D'nin yapısal farklılığı olmadığı için ortak konuştum.

@BerkayZ87
O zaman normal kabul edeceğim bunu herhangi bir zararı yok yani
5dk stres test yaptım sonuç bu hocam

Dosya Ekleri

• 2022-06-01 (10).png
    2022-06-01 (10).png
    611 KB · Görüntüleme: 65
@SirC Sıvı soğutmanın o kadar kötü olacağını sanmıyorum ben. Fanlar kaç RPM çalışıyor? Bir de bu hazır sistem mi?
Hazır hocam fanları göremiyorum.
Kasadaki 4 fanı tek kontrolcüye bağlamışlar onlar da 1500 e kadar falan çıkıyor.
Pompa 2800e kadar çıkıyor. Radyatör fanları da galiba 2800e kadar çıkıyor. Uygulamada cpu fan olarak görünüyorlar ama onun ayarını falan da yapamıyorum. Pompanın ayarı var kendi nzxt uygulamasında ancak radyatörler görünmüyor

Dosya Ekleri

• 2022-06-01 (11).png
    2022-06-01 (11).png
    838,5 KB · Görüntüleme: 67
Arkadaşlar.
R7 5800x3D.
Palit RTX 3080 Gaming Pro sistemim var.
Kasa dls480.
İşlemci soğurucu NZXT 53 240mm.
God of War'da ekran kartı 80 derece işlemci ise 88-89 derecelere çıkıyor. BIOS ayarlarına hiç dokunmadım. Kasa arkası açık ve yüksek bir yerde duruyor.
Yardımcı olur musunuz?
İşlemciyi bilmiyorum ama ekran kartına undervolt atın.

Hazır hocam fanları göremiyorum.
Kasadaki 4 fanı tek kontrolcüye bağlamışlar onlar da 1500 e kadar falan çıkıyor.
Pompa 2800e kadar çıkıyor. Radyatör fanları da galiba 2800e kadar çıkıyor. Uygulamada cpu fan olarak görünüyorlar ama onun ayarını falan da yapamıyorum. Pompanın ayarı var kendi nzxt uygulamasında ancak radyatörler görünmüyor
Şimdi öğrendim iki radyatör fanı da 2000 devirde sabit dönüyor.
Pompa 2800e kadar çıkabiliyor hızlarda sıkıntı yok.
Kasa fanları da 500 ile 1500 arası dönebiliyor sıcaklığa göre. Acaba montaj yaparken bir hata yapmışlar mıdır, veya macun mu yok, sıcaklıklar internette araştırdığıma göre fazla bende

Technopat Haberler

Geri
Yukarı