R7 5800x3D sistemde CS 2'de %1 FPS değeri 2 olarak gözüküyor

Emre12345

Megapat
Daha fazla  
CS 2 oyununda MSI ve NVIDIA üzerinden FPS değerlerine ve genel değerlere baktığımda farklı görüyorum. Sorun şu ki oyun 400 FPS olsa da kasıyor gibi hissettiyor. MSI değerleri ile NVIDIA değerlerinin farklı olması beni biraz düşündürdü. Sizce hangisi doğru? Nasıl emin olabilirim?

Bu arada CS:GO'da böyle bir şey yaşamıyordum. Oyun gayet akıcı ve temizdi.

Sistemim R7 5800x3D RTX 3080 10GB 16 GB RAM 850W PSU BenQ 144 Hz monitör.

Dosya Ekleri

• te 2.jpg
    te 2.jpg
    243,9 KB · Görüntüleme: 38
  • te.jpg
    te.jpg
    221,8 KB · Görüntüleme: 34
  • cs 3.PNG
    cs 3.PNG
    22 KB · Görüntüleme: 36
RAM kaç MHz ve TCL kaç ayrıca 16 GB RAM o sisteme hiç olmuş mu hocam?

Mevcut ramim bu olduğu için bununla devam ettim ki anakart da 2 slot. Mecburi 8x2 şeklinde yaptım. TCL derken CL demek istedin galiba. Patriot viper 3600 20 CL ramler. Benim de aklıma en son artık ramler geldi. Ama ram kullanımı 11 GB görüküyor. Bu yine de drop girmesine neden olur mu sence?

Hocam yorumunuzu merak ediyorum bu arada. Çözüm bulamadım. Bakma şansınız varsa mutlu olurum.

Ramlerin gecikmesi inanılmaz yüksek ve ram kullanımında yüksek ama ram kullanımı ile alakası yok. Ram gecikmelerini (timing) düşürebilirsen çok rahat edersin.

3600 Mhz CL 20 çok yüksek gecikmeye sahip olduğunu gösterir.

Ramlerin gecikmesi inanılmaz yüksek ve ram kullanımında yüksek ama ram kullanımı ile alakası yok. Ram gecikmelerini (timing) düşürebilirsen çok rahat edersin.

3600 Mhz CL 20 çok yüksek gecikmeye sahip olduğunu gösterir.
Yorumun için çok sağ ol. Ama bu durum CS:GO'da kendini göstermiyorken ne oldu da CS 2 ile arttı? Mevcut ramlerimi 3200 16 CL yeni ramler ile değiştirsem ya da elimdeki ramerin daha iyi ddr4 versiyonlarını alsam bu sorun sence tamamen geçer mi? Yani bu durumun nedeni kesinlikle bu mu?

Şöyle yapalım.

Windows arama yerine disk temizleme yaz ve gir. Disk sorarsa C diskini seç.

DirectX gölgelendirici önbelleği tikli olduğundan emin ol diğer seçenekleri isteğe bağlı işaretleyebilirsin ama gerek yok. Sonrasında alttan Tamam'a bas ve bitmesini bekle. PC yeniden başlat ve tekrar oyuna gir ve sorunun devam edip etmediğini gözlemle. Sorun devam ederse RAM'leri değiştir %100 sorunun düzelir diyemiyorum ama RAM'leri 32 GB 3600 MHz TCL 16 yaparsan çok daha farklı bir deneyim yaşayacağını düşünüyorum. 16*2 = 32 GB olarak modül almanı tavsiye ederim.

Şöyle yapalım.

Windows arama yerine disk temizleme yaz ve gir. Disk sorarsa C diskini seç.

DirectX gölgelendirici önbelleği tikli olduğundan emin ol diğer seçenekleri isteğe bağlı işaretleyebilirsin ama gerek yok. Sonrasında alttan Tamam'a bas ve bitmesini bekle. PC yeniden başlat ve tekrar oyuna gir ve sorunun devam edip etmediğini gözlemle. Sorun devam ederse RAM'leri değiştir %100 sorunun düzelir diyemiyorum ama RAM'leri 32 GB 3600 MHz TCL 16 yaparsan çok daha farklı bir deneyim yaşayacağını düşünüyorum. 16*2 = 32 GB olarak modül almanı tavsiye ederim.
DirectX gölgelendirici önbelleği ve geçici internet dosyaları tikli halde. Diğerleri tiksiz. Tam olarak ram olduğundan emin olsam 16x2 şeklinde iyi performans verecek ram alırım ama inanılmaz ortada bıraktı. Msi afterburner muadili bir uygulama bulursam test edeceğim tekrardan. Belki Msi hatalı yapıyordur. Hatalı yapsa da oyunun durumunu değiştirmeyecek gerçi ama neyse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı