R7 5800x3D vs R5 5800X

Deep cool L120 var şuan da sıvı soğutucu

İdare edeceğini sanmıyorum. 120mm sıvı soğutmalar rezaletler çünkü. En az 280mm gerekiyor lakin ben 360mm öneririm. Maalesef bu tür soğutucularda ucuz değiller.

Soğutucuyu değişmen lazım. İyi bir soğutucu alsan bile bu işlemciyi dizginlemek zor, UV yapman gerekiyor.

Konudaki soruya gelirsek 5800X'in 5600'den bile oyun tarafında pek bir farkı yok. Fakat 5800X3D farklı bir işlemci, soketin en güçlü oyun işlemcisi öyle söyleyeyim. Tabii 1080P özelinde.

Soğutucuyu değişmen lazım. İyi bir soğutucu alsan bile bu işlemciyi dizginlemek zor, UV yapman gerekiyor.

Konudaki soruya gelirsek 5800X'in 5600'den bile oyun tarafında pek bir farkı yok. Fakat 5800X3D farklı bir işlemci, soketin en güçlü oyun işlemcisi öyle söyleyeyim. Tabii 1080P özelinde.
Kullanıcı imzanızda Arctic Liquid Freezer II ARGB 240mm kullandığınızı gördüm. Bu işlemci için bu soğutucuyu önerir misiniz? Hem benim için hem de konu sahibi için.

UV ne oluyor?

Kullanıcı imzanızda Arctic Liquid Freezer II ARGB 240mm kullandığınızı gördüm. Bu işlemci için bu soğutucuyu önerir misiniz? Hem benim için hem de konu sahibi için.
Evet, çok iyi bir soğutma çözümü. Ayrıca sessizlik odaklı. Bu işlemci için önerebilirim.

Ben başta Cinebench ile test yaparken çok anlık 87'ye fırladı düştü. Sonra gidip UV yaptım. Şu an 70 derecelerde geziniyorum. Oyunda ise maks. 55 derece.

Burada konunun en sonunda UV yapmış hali var. Bakabilirsiniz.

Under Volt. Voltaj düşürerek performans kaybetmeyip sıcaklıkları düşürüyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı