R7 7700X işlemcide sıcaklık dalgalanması oluyor

PAROXYSM

Kilopat
İşlemciyi yakın zamanda aldım. Sadece tarayıcı açıkken bile sıcaklık bir anda 60-65 dereceye çıkıyor. Bir konuda Ryzen işlemciler için bunun normal olduğunu yazmışlar ama fanlar sürekli bir hızlı bir yavaş çalışıyor ve günlük kullanımda çok sinir bozuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD 7000 Serisi sıcaklık ile boğuşan bir seri, 9000 serisi ise bu sorunların çözülmüş ve fırınlanmış hali

İşlemciyi yakın zamanda aldım. Sadece tarayıcı açıkken bile sıcaklık bir anda 60-65 dereceye çıkıyor. Bir konuda Ryzen işlemciler için bunun normal olduğunu yazmışlar ama fanlar sürekli bir hızlı bir yavaş çalışıyor ve günlük kullanımda çok sinir bozuyor.
Biosta TDP limit diye bir ayar var oradan uygun bir seçenekle buz gibi çalışır.

BIOS menüsüne pek aşina değilim ama yarın eve gidince bir göz atarım. @Teacher80

Biraz araştırınca Core Performance Boost (CPB) vs Precision Boost Overdrive (PBO) ayarlarının bu ani sıcaklık dalgalanmalarına sebep olduğunu öğrendim. BIOS ayarlarından CPB'yi kapatınca fan gürültüsüne epeyce etkisi oldu. Artık eskisi gibi fanlar çıldırmıyor ama PBO ayarını bulamadım. Onu da kapatsam fanlar günlük kullanımda devir değiştirmeden stabil şekilde çalışır diye tahmin ediyorum. Şu haliyle bile kafam rahat etti.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı