R7 7700X on board kullanımda siyah ekran veriyor

Baby Matik

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi 650P-Wifi
Ryzen7 7700x
G.skill 32Gb DDR5
Meslek
Özel Sektör
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 6000MHz CL30 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram
SSD veya HDD modeli
CORSAIR MP600 PRO XT 1TB
Anakart
MSI B650- PRO WI-FI
İşlemci
RYZEN 7700X
Günaydın,
R7 7700X işlemcim var ve şu an ekran kartım yok. Şöyle bir sorun yaşıyorum bilgisayarı sabah ilk açtığımda MSI logosu geliyor ve siyah ekranda kalıyor masaüstünü göremiyorum. Sistemi güçten çekip tekrar açtığımda sorunsuz açılıyor ve çalışırken asla hata almıyorum. Ekranımı HDMI ile bağlıyorum DP ile sorun oluyor diye okudum. Acaba BIOS'tan değiştirmem gereken bir ayar mı var?

@deadfellow rica etsem bilgi verir misiniz?

Son düzenleme:
Bu konuda hiçbir fikrim yok.

Prime95 indirip 20 dakikalığına large ffts testini çalıştırır mısın?

Tabii ki. TW ile bağlantida yapabiliriz çok heveslenip topladığım makine asla stabil calışmıyor.

Logodan sonra siyah ekranda kalması, genelde chipset sürücüsünü kurmadan ekran kartı sürücüsü kurulduğundan oluyor, önce chipset sonra ekran kartı sürücüsü, kurulmalı.

Logodan sonra siyah ekranda kalması, genelde chipset sürücüsünü kurmadan ekran kartı sürücüsü kurulduğundan oluyor, önce chipset sonra ekran kartı sürücüsü, kurulmalı.

Ekran kartım yok ki sistemimde.

Dahili veya harici, fark etmez bahsettiğim olay hem harici için hem iGPU için geçerli, ikisi de bir GPU.

Tamam baştan format da atayım. Sadece ilk açtığımda sabah MSI logosundan sonra siyah ekranda kalıyor. İkinci kez kapatıp güç verdiğimde açılıyor yani masaüstü geliyor.

Tamam baştan format da atayım. Sadece ilk açtığımda sabah MSI logosundan sonra siyah ekranda kalıyor. İkinci kez kapatıp güç verdiğimde açılıyor yani masaüstü geliyor.

Formata gerek yok, şimdi chipset sürücüsünü kurun, yeniden başlatıp iGPU sürücüsünü kurun, sabah denersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…