R7 7800x3D için 240mm Sıvı Soğutma vs Kule Tipi

Aqua elite değil de bu daha iyi diye biliyorum.
aqua elite kullanıyorum memnunum o seriyi hiç bilmiyorum aqua elite alabiliyosan al bence

aqua elite kullanıyorum memnunum o seriyi hiç bilmiyorum aqua elite alabiliyosan al bence
birde 750 w yapman daha sağlıklı olur

240 mm ve giriş seviye 360 mm sıvı soğutma alınmaz, frost commander giriş seviye 360 mm sıvı soğutma performansı verir, Phantom'da aynı şekilde.

A620 ile 7800x3D kullanılır, ayrıca 7800x3D, 7700X'den daha az güç çeker, düşündüğünüzün tam tersi yani.

Sistemin toplam güç tüketimi de 7800x3D, 4070 ile birlikte tam yükte 350W'ı geçmez, PSU'nun performansa bir katkısı yoktur, ya yeterli olur çalışır, ya da yetmez kapanır.
hocam benim https://www.hepsiburada.com/high-po...8stohQL5NUYoDdbg2-EaAhQYEALw_wcB&gclsrc=aw.ds güç kaynağı iyi mi elektrik kesintisinde sıkıntı çıkarır mı

Öncelikle merhaba. Şu an Ryzen 5 7500F işlemci kullanmaktayım fakat işlemcimi yükselterek Ryzen 7 7800x3D ya da Ryzen 7 7700X almak istiyorum. Bana kalsa direkt 7800x3D alırım fakat anakart ve PSU bu işlemci için yeterli olur mu bilmiyorum eğer yeterli olmazsa Ryzen 7 7700X alacağım. ASUS Prime A620M-K anakart, 650W PSU kullanıyorum 4070 ekran kartım var. Sizce bu anakart ile Ryzen 7 7800x3D kullanabilir miyim, ekran kartı ile PSU yeterli olur mu?

Bir de soğutucuya ihtiyacım var, kullandığım kasanın üst kısmı 360mm sıvı soğutma desteklemiyor bu yüzden aklıma takılan bir konu var sizce 240mm sıvı soğutma mı yoksa kule tipi bir soğutma mı tercih etmeliyim. Kule tipi hava soğutma 7800x3D ya da 7700X için yeterli olur mu? 360mm radyatörü kasanın önüne takmak istemiyorum.

Trifact diye bir YouTube kanalı soğutucu karşılaştırması yapmıştı bir videosunda. Phantom Spirit 240mm aque Elite adeta dümdüz etmişti yani.

Trifact diye bir YouTube kanalı soğutucu karşılaştırması yapmıştı bir videosunda. Phantom Spirit 240mm aque Elite adeta dümdüz etmişti yani.
video da dümdüz etmiyor fakat phantom sprint de düşünülebilir zaten ama kasa sağlığı için en uygunu sıvı soğutucu, çok bir önemi yok soğutucu halledilebilir bir sorun

video da dümdüz etmiyor fakat phantom sprint de düşünülebilir zaten ama kasa sağlığı için en uygunu sıvı soğutucu, çok bir önemi yok soğutucu halledilebilir bir sorun
Kanka ciddi fark vardı aralarında.Tam hatırlamıyorum kaç derecelerdeydi ama.Noctuanın bile önündeydi o karşılaştırmada.Sessiz çalışma uzun ömürlülük ve bu karşılaştırma için soğutma performansı olarak phantom spirit önde.Ben sadece bilgilendirme yapıyorum tercih arkadaşın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı