R7 7800x3D için 240mm Sıvı Soğutma vs Kule Tipi

PSU'nun kalitesi gerçekten çok önemli. 80+ sertifikası, PSU'nun enerji verimliliği hakkında bilgi verir, ancak iç bileşenlerin kalitesi, stabilite ve performansı daha belirleyicidir. 650W genellikle yeterli olabilir, ancak PSU'nun markası ve modeline göre performans değişebilir. Eğer anakartınızın 7800x3D ile uyum sağlayabileceğinden eminseniz ve PSU'nun yeterli olduğuna karar verdiyseniz, bu işlemciye geçiş yapabilirsiniz. Ancak, 7700X daha az riskli bir geçiş olabilir, özellikle anakart ve PSU'nun sınırlarını zorlamak istemiyorsanız.
Kral yanlış anlama ama mesajların yapay zekaya yazdırılmış gibi duruyor.

Kral yanlış anlama ama mesajların yapay zekaya yazdırılmış gibi duruyor.
yok hocam yanlış anlamam çünkü öyle 😅 bir şeyler deniyorum bu tür sorunları, soruları yapay zekaya cevaplatıyorum sonrasında diğer insanların fikirleriyle kıyaslıyorum öyle kendi kafamda takıldıgım şeyler can sıkıntısı

Peki bir şey daha sormak istiyorum Ryzen 5 9600x alsam nasıl olur? anakart ve psu 7800x3d için yeterli değilse bildiğim kadarıyla 9600x, Ryzen 7 7700x'e göre daha iyi performans veriyor.

Bizzat deneyimimle konuşuyorum. Deepcool ls720 360mm soğutucu ile işlemcim 80 dereceleri görürken, arctic esports duo ile 70 dereceyi geçmedi. Bütçeniz içinde iyi bir seçim olur. Ayrıca Arctic çok sessiz çalışıyor. Bunun dışında ekran kartınız ve 7800x3d çok az güç tüketen çipler. A620 anakart VRM'lerden yana sıkıntı yaşatmaz. Artık bir çok firma bunlara uygun VRM'ler üretmekte.

Ek olarak zamanında 650W psu ile 290W tdpli 6800xt ve 5600X (140W O.C) kullandım gayet yeterli oldu. Senin PSU' bu çipler için gayet yeterli olur.

Bence geçiş yapmak yerine paranızı kenara ayırın. İlerleyen zamanlarda yeni bir anakart ve 9000 serisine geçiş yapabilirsiniz. 7500F'ten 7700'e geçmenin çok bir anlamı yok. A620 anakartla 7800x3D kullanmak biraz sıkıntı çıkarabilir. Undervolt yapabilirsiniz kullanırsanızda.

7700X ile 7800x3d arasında sadece 15W fark var, o fark kurtarmayacak. Ayrıca 7500F'ten 7700X'e geçmek çok büyük bir zarar olacaktır, geçilecekse 7800x3dye geçilmeli. Anakart kaldıramaz muhtemelen emin değilim. Ayrıca PSU'nun kalitesini 80+ olması belirlemiyor, içerisindeki parçaların kalitesi ve bir çok değişik teknoloji belirliyor. 650W yeterli olur.
Ayrıca 240mm sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutma tercih ederdim, çoğu hava soğutma 240mm sıvı soğutma performansı gösterebiliyor ve daha az riskli gibi gibi. Daha sessiz olsun falan diyorsanız 240mm yada 360mm tercih edebilirsiniz ama Phantom Spirit yeterli gelecektir 7800x3dye. Anakartınız hakkında dediğim gibi bilgim yok, kaldırır mı kaldırmaz mı başkaları karar versin ona.
PSU'nun kalitesi gerçekten çok önemli. 80+ sertifikası, PSU'nun enerji verimliliği hakkında bilgi verir, ancak iç bileşenlerin kalitesi, stabilite ve performansı daha belirleyicidir. 650W genellikle yeterli olabilir, ancak PSU'nun markası ve modeline göre performans değişebilir. Eğer anakartınızın 7800x3D ile uyum sağlayabileceğinden eminseniz ve PSU'nun yeterli olduğuna karar verdiyseniz, bu işlemciye geçiş yapabilirsiniz. Ancak, 7700X daha az riskli bir geçiş olabilir, özellikle anakart ve PSU'nun sınırlarını zorlamak istemiyorsanız.
https://www.hepsiburada.com/high-po...8stohQL5NUYoDdbg2-EaAhQYEALw_wcB&gclsrc=aw.ds bu güç kaynağı iyi mi?

Öncelikle merhaba. Şu an Ryzen 5 7500F işlemci kullanmaktayım fakat işlemcimi yükselterek Ryzen 7 7800x3D ya da Ryzen 7 7700X almak istiyorum. Bana kalsa direkt 7800x3D alırım fakat Anakart ve PSU bu işlemci için yeterli olur mu bilmiyorum eğer yeterli olmazsa Ryzen 7 7700X alacağım. ASUS Prime A620M-K anakart, 650W PSU kullanıyorum 4070 ekran kartım var. Sizce Bu anakart ile Ryzen 7 7800x3D kullanabilir miyim, ekran kartı ile PSU yeterli olur mu?

Bir de soğutucuya ihtiyacım var, kullandığım kasanın üst kısmı 360mm sıvı soğutma desteklemiyor bu yüzden aklıma takılan bir konu var sizce 240mm sıvı soğutma mı yoksa kule tipi bir soğutma mı tercih etmeliyim. Kule tipi hava soğutma 7800x3D ya da 7700X için yeterli olur mu? 360mm radyatörü kasanın önüne takmak istemiyorum.

240 mm ve giriş seviye 360 mm sıvı soğutma alınmaz, frost commander giriş seviye 360 mm sıvı soğutma performansı verir, Phantom'da aynı şekilde.

A620 ile 7800x3D kullanılır, ayrıca 7800x3D, 7700X'den daha az güç çeker, düşündüğünüzün tam tersi yani.

Sistemin toplam güç tüketimi de 7800x3D, 4070 ile birlikte tam yükte 350W'ı geçmez, PSU'nun performansa bir katkısı yoktur, ya yeterli olur çalışır, ya da yetmez kapanır.

Öncelikle merhaba. Şu an Ryzen 5 7500F işlemci kullanmaktayım fakat işlemcimi yükselterek Ryzen 7 7800x3D ya da Ryzen 7 7700X almak istiyorum. Bana kalsa direkt 7800x3D alırım fakat anakart ve PSU bu işlemci için yeterli olur mu bilmiyorum eğer yeterli olmazsa Ryzen 7 7700X alacağım. ASUS Prime A620M-K anakart, 650W PSU kullanıyorum 4070 ekran kartım var. Sizce bu anakart ile Ryzen 7 7800x3D kullanabilir miyim, ekran kartı ile PSU yeterli olur mu?

Bir de soğutucuya ihtiyacım var, kullandığım kasanın üst kısmı 360mm sıvı soğutma desteklemiyor bu yüzden aklıma takılan bir konu var sizce 240mm sıvı soğutma mı yoksa kule tipi bir soğutma mı tercih etmeliyim. Kule tipi hava soğutma 7800x3D ya da 7700X için yeterli olur mu? 360mm radyatörü kasanın önüne takmak istemiyorum.

Kule tipi alacaksan Phantom Spirit F/P olarak en iyisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı