öncelikle çok kısıtlı bütçede bende önerdiğim oldu cratosu, c tier demedim c tiere kayan noktaları olan b segmenttir örnek verecek olursam cratos japon kapasitörlere sahip ama biraz daha maliyetli bir japon kapasitörler var, bütçe 90k-100k olunca psu ya bütçe yok demek saçma kaçar, öbür arkadaş ise biraz raijintek satış sorumlusu gibi tepki veriyor garip, ha elektronik şans işidir en pahalısını alıp sıkıntı da çıkabilir , en ucuzunu alıp yıllarca tık demeden çalıştırabilirsin şansa bağlı, taraftarıyım (4.500 liraya fsp vite 850 gm aldım mesela oda cratos gibi b segment ama üreticisi fsp ilk segmente bakarım sonra üreticiye ve f/p dengesine) ben ne en ucuzunu ne de gereksiz yere en pahalısını alırım bu benim tercihim ve fikrim, burada cratos alınmaz ulan diye yargı dağıtmıyorum fikrimi belirtiyorum.C tier demeniz, konuyla ilgili çoğu noktanın eksik değerlendirdiğinizi gösteriyor. Bu konuda bilgi sahibi olmadan yorum yapılması yanlış yönlendiriyor insanları. Şu ana kadar 300–400 civarında kişiye Raijintek Cratos önerdim ve çoğundan olumlu geri dönüş aldım. Aralarda tek olumsuz dönütte ses konusunda oldu. O da insandan insana değişen bir durum. İç bileşenleri sınıfına göre gerçekten tatmin edici seviyede. SANR’ın kim olduğu elbette bir faktör ama PSU’nun gerçek performansı içindeki bileşenlerle ve tasarımıyla şekilleniyor. Üretici ile değil.
Ki aynı platformu ENERMAX D.F.X seriside kullanıyor. ENERMAX Corsair'den bile eski bir şirket. 2014'e kadar PSU üretimi yapıyordu. Globalde oldukça tanındık bir marka ve ilklere imza atan bir firma kendisi.
Daha düşük seviyedeki modellere 2000–3000 TL fazla vermek tercih meselesi olabilir ancak herkesin bütçesi buna uygun değil.
Ayrıca Nebi Akgün’ün listesinde de bazı tutarsızlıklar var. Cratos’un B+ tier olması teknik olarak mümkün değil; böyle olursa kendi listesindeki kriterlerle de çelişmiş olur. RM-E ile aynı seviyede konumlandırılacak bir ünite değil sonuçta. RM-e serisinin iç bileşenleri üst seviye değil. Kaldı ki RM-e serisi Coil whine ile bilindik bir seri.