R7 7800X3D RTX4070 sistem yeşil ekran veriyor

Makaleler
8
Daha fazla  
Windows 11 beta sürümünü 5 aydır kullanıyorum. Son gelen güncellemeden sonra yeşil ekran olmuştu zaten ama pek ciddiye almamıştım. Bugün bilgisayarı açtıktan sonra yeşil ekran yedim. PC resetledikten sonra tekrar girdim yine yeşil ekran oldu. Bende bu sefer resetten sonra BIOS ayarlarımı sıfırlayıp tekrar başlattım şu anlık sorun yok. Yeni Windows güncellemesinden önce Memtest86 yapmıştım hatasız geçti. CPU için AIDA64, Prime95 ve OCCT ile test yapmıştım hatasız geçti. @Marix
Minidump dosyası. Sürüm Dev (İS derlemesi 27729.1000)
BIOS, chipset, GPU driver ve SSD sürücüleri güncel.
Sistemim.
Galax 4070 Ti Super sg.
R7 7800x3D.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
DeepCool PQ850M 850W PSU.
V-color ROG 6400MHz 2x16 GB DDR5 RAM.
Arctic Liquid Freezer II 360mm ARGB.
Kioxia 500 GB M.2 SSD.

IMG_2117.jpeg

IMG_2118.jpeg

Kaspersky'ı bir süreliğine kaldırın, Afterburner'ı kaldırın, MSI uygulamalarını kaldırın.

Wi-Fi sürücüsünü güncelleyin, Windows kaynaklı sorun da var, onarım deneyin, önemli bir RAM sorunu var, 6400MHz kullanıyorsanız hızı 6000'e çekin.

Bir de beta BIOS kullanıyorsunuz, onu bir önceki kararlı sürüme çekebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kaspersky'ı bir süreliğine kaldırın, Afterburner'ı kaldırın, MSI uygulamalarını kaldırın.

Wi-Fi sürücüsünü güncelleyin, Windows kaynaklı sorun da var, onarım deneyin, önemli bir RAM sorunu var, 6400MHz kullanıyorsanız hızı 6000'e çekin.

Bir de beta BIOS kullanıyorsunuz, onu bir önceki kararlı sürüme çekebilirsiniz.

BIOS'tan MSI high efficiency mod sıkıştırma ayarını sona çekmiştim. Birde XMP değil de Memory try it ile daha düşük gecikme olan 6400MHz profil seçiliydi. BIOS beta, Ekran kartında da undervolt vardı. RAM'ler Memtest86 stabil geçti. Wi-Fi sürücüsünü MSI sitesinden yüklemiştim. Daha güncel bir yer var mı? Windows 24H2 canary son sürüm beta olduğu için böyle sanırım.

Kaspersky 4 yıldır kullanıyorum sorunsuz. MSI'ın yaptığı ayarlar stabil değil anladığım kadarıyla. Son sürüm Windows'ta Kaspersky ile uyumsuz diye tahmin ediyorum dediklerinizden. Wi-Fi kısmını anlayamadım sadece güncel değil mi? Şu sürüm yüklü.
Titlerealtek PCI-e Ethernet drivers.
Version10.73.815.2024
Release date2024-10-15

Wi-Fi güncelse kalsın, BIOS sürümüde kalabilir, önce RAM için yaptığınız ayarları standarta çevirin bir de MSI uygulamasını kaldırın, Windows onarım deneyip bu şekilde kullanın, hata alırsanız dosyaya tekrar bakalım.

Kaspersky aldığınız bir mavi ekranın sebebi, onu kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Wi-Fi güncelse kalsın, BIOS sürümüde kalabilir, önce RAM için yaptığınız ayarları standarta çevirin bir de MSI uygulamasını kaldırın, Windows onarım deneyip bu şekilde kullanın, hata alırsanız dosyaya tekrar bakalım.

Dün siz yazmadan önce temiz kurulum ile 24H2 26100 sürümünü kurmuştum. Şu anlık sorun yok. Kendi özel RAM ayarlarım yerine standart XMP ile bir süre kullanacağım. Tekrar sorun olursa dediğiniz ayarları uygulayacağım. Yine de düzelmezse buradan bilgilendiririm. Yardımınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı