R7 7800x3D ve RTX 4070 Super sisteme BitFenix 1000W alınır mı?

Merhaba iyi Sosyaller,
Aşağıda paylaştığım sistemi kendim topladım ve montajını yaptım. PSU olarak Corsair HX750 750W Platinum PSU mevcuttu. Fanların dönmemesi ve coil whine olayı yaşadığım için ilgili birime iade ettim. Ve gerçekten fanlar sorunluymuş. Şimdi ise aşağıda ki linkte belirttiğim PSU alma kararı verdim. Bu aşamada biraz daha yüksek almak istedim. Sizce bu sisteme değer mi? Alınabilecek farklı önerilere açığım. Teşekkürler.

https://www.akakce.com/power-supply...p-bga1000umag-9r-1000-w-fiyati,724217307.html

Kasa: H9 Flow.
İşlemci: R7 7800x3D.
Ekran Kartı: RTX 4070 Super 3X Ventus.
Sıvı soğutma: DeepCool LT720 360mm.
SSD: KC3000.
RAM: Corsair 16x2(32 GB) CL30 6000MHz.

İyidir hocam;
W gücünün fazla olması yıllar geçtikce kayıp oranı biraz artsa bile ileride toplayacagınız sistemleri bile omurboyu götürür seviyede.
Benim PSU Corsair AX1200i 2012 de almıstım hala devam.

Andar'ın önerisi gayet yerli yerinde ben de onu önerecektim. BFG Gold 1000 güzel ünite, hatta Cratos'dan daha iyi ama 4070S'den bahsediyoruz. 550W bir PSU ile bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Cratos da o fiyata 20 yıldır rakipsiz. Tükenmedi gitti bir türlü...
@Andar Han
Oysa ki çok dikkat etmemiştim ona çünkü çok duyduğum bir marka model değildi. 850w olanı alsak iş görür mü ? Yoksa 1000w mu alalım hocam teşekkürler

Merhaba iyi sosyaller,
Aşağıda paylaştığım sistemi kendim topladım ve montajını yaptım. PSU olarak Corsair HX750 750W Platinum PSU mevcuttu. Fanların dönmemesi ve coil whine olayı yaşadığım için ilgili birime iade ettim. Ve gerçekten fanlar sorunluymuş. Şimdi ise aşağıda ki linkte belirttiğim PSU alma kararı verdim. Bu aşamada biraz daha yüksek almak istedim. Sizce bu sisteme değer mi? Alınabilecek farklı önerilere açığım. Teşekkürler.

https://www.akakce.com/power-supply...p-bga1000umag-9r-1000-w-fiyati,724217307.html

Kasa: H9 Flow.
İşlemci: R7 7800x3D.
Ekran kartı: RTX 4070 Super 3X Ventus.
Sıvı soğutma: DeepCool LT720 360mm.
SSD: Kc3000.
RAM: Corsair 16x2(32 GB) CL30 6000MHz.

Hocam daha tanındık markalar alın. Örnek: Corsair, Aorus, MSI, ASUS. Bunlardan başka markalardan almayın. Bir de akım korumalı olursa güç kaynağı tadından yenmez.

Hocam OVP, UVP, OPP, OTP, OCP, SCP ve OLP koruması bir güç kaynağında toplanırsa hiç bir şey olmaz bilgisayarınıza. Kendinizi daha da güvene almak istiyorsanız kaliteli bir akım korumalı priz alın.

Hocam OVP, UVP, OPP, OTP, OCP, SCP ve OLP koruması bir güç kaynağında toplanırsa hiç bir şey olmaz bilgisayarınıza. Kendinizi daha da güvene almak istiyorsanız kaliteli bir akım korumalı priz alın.
kaliteli bir akım korumalı prizim de mevcut :) O yüzden kendimi tamamen güvene almam gerekiyor psu ile beraber teşekkürler

Hocam daha tanındık markalar alın. Örnek: Corsair, Aorus, MSI, ASUS. Bunlardan başka markalardan almayın.

Sizin tanımıyor olmanız ürünlerin tanınmadık olduğu anlamına gelmez. Raijintek, BitFenix gibi markalar yurt dışında oldukça ünlüdür.

Suç sizin değil. Yıllardır ülkemizdeki teknoloji editörlerinin suçu. Buna bu forumun yöneticileri de dahil. Şu saydıklarınızdan başka markaların doğru düzgün incelemelerini (pardon reklamlarını) yapmaya yeltenmediler bile.

Hocam OVP, UVP, OPP, OTP, OCP, SCP ve OLP koruması bir güç kaynağında toplanırsa hiç bir şey olmaz bilgisayarınıza.

Bu korumaların hiçbirisi bilgisayarın veya PSU'nun bozulmayacağını garanti etmez. Bu korumaların testlerinin yapılıp trigger noktalarının düzgün ayarlanıp ayarlanmadığının kontrol edilmesi lazım. Yoksa şu olur:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O alın dediğiniz Gigabyte bu. Aorus da onun alt markası zaten. Şimdi düzelttiler bunu ama zamanında yaşandı, yine yaşanmayacağının garantisi yok herhangi bir markada.

Bir de arkadaş Corsair HX750 ile sorun yaşamış, gidip tekrar Corsair alın demek nasıl bir anlayış bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı