R7 7800x3D ve RTX 5070'li sistem alınır mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, R7 7800x3D ve RTX 5070'li bir hazır sistem almak istiyorum. Bu işlemciyi seçme sebebim, ilerleyen zamanlarda ekran kartı değiştirmek istersem darboğaz gibi sorunlar yaşamamak. Buldum birkaç sistem, sizin tavsiyelerinizi isteyeceğim. Bütçem 70.000 TL civarlarında, bu paranın üstüne çok çıkmak istemiyorum çünkü daha 2K monitör alacağım.

1. Sistem:link Bu sistemde bulunan Lexar marka RAM'ler nasıldır ve PSU yeterli midir?
  2. Sistem:link Yine Lexar marka SSD nasıldır ve kasa nasıldır?
  3. Sistem:link Kasa, PSU ve işlemci soğutucu nasıldır?
  4. Sistem:link Bu sistemi özellikle gözüme kestirdim, hem fiyatı uygun hem de peşin fiyatına taksit imkânı var. Sistemdeki 16 GB RAM şu an oyunlar için yeterli midir ve işlemci için hava soğutma yerine sıvı soğutma takmak daha iyi olur mu? Son olarak anakartı 2. olanla değiştirmek mantıklı mı? Mevcut olanda tek M.2 SSD yuvası varken diğerinde 2 tane bulunmakta. Malum, artık oyunlar çok yüksek GB'ler istemekte.
  5. Sistem:link 650W PSU sistem için yeterli mi? İlerleyen zamanlarda daha üst seviye bir ekran kartı takarsam yine yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, R7 7800x3D ve RTX 5070'li bir hazır sistem almak istiyorum. Bu işlemciyi seçme sebebim, ilerleyen zamanlarda ekran kartı değiştirmek istersem darboğaz gibi sorunlar yaşamamak. Buldum birkaç sistem, sizin tavsiyelerinizi isteyeceğim. Bütçem 70.000 TL civarlarında, bu paranın üstüne çok çıkmak istemiyorum çünkü daha 2K monitör alacağım.

1. Sistem: Bu sistemde bulunan Lexar marka RAM'ler nasıldır ve PSU yeterli midir?
  2. Sistem: Yine Lexar marka SSD nasıldır ve kasa nasıldır?
  3. Sistem: Kasa, PSU ve işlemci soğutucu nasıldır?
  4. Sistem: Bu sistemi özellikle gözüme kestirdim, hem fiyatı uygun hem de peşin fiyatına taksit imkânı var. Sistemdeki 16 GB RAM şu an oyunlar için yeterli midir ve işlemci için hava soğutma yerine sıvı soğutma takmak daha iyi olur mu? Son olarak anakartı 2. olanla değiştirmek mantıklı mı? Mevcut olanda tek M.2 SSD yuvası varken diğerinde 2 tane bulunmakta. Malum, artık oyunlar çok yüksek GB'ler istemekte.
  5. Sistem: 650W PSU sistem için yeterli mi? İlerleyen zamanlarda daha üst seviye bir ekran kartı takarsam yine yeterli olur mu?

Sistem için 70k bütçeniz varsa 5070 Ti ile çok iyi bir şey çıkar.

72K eğer 9070XT alırım diyorsanız işlemciyi 7800x3D yapabilirsiniz ama soğutucu yükseltmeniz gerekir.

Sistem için 70k bütçeniz varsa 5070 Ti ile çok iyi bir şey çıkar.

72K eğer 9070XT alırım diyorsanız işlemciyi 7800x3D yapabilirsiniz ama soğutucu yükseltmeniz gerekir.

240mm sıvı soğutma direkt gereksiz zaten hava soğutma alsa daha ucuza 7800x3D ye bile yeter ayrıca 7800x3D bırakılıp 5070 Ti için 7700 kullanmak çok fark yapmaz sonuç olarak X3D işlemci performansını da kaybediyorsun.

240mm sıvı soğutma direkt gereksiz zaten hava soğutma alsa daha ucuza 7800x3D ye bile yeter ayrıca 7800x3D bırakılıp 5070 Ti için 7700 kullanmak çok fark yapmaz sonuç olarak X3D işlemci performansını da kaybediyorsun.

Hava soğutma daha 9700X'e bile yetmiyor 7800x3DYe hangi dünyada yetecek acaba?

FPS ağırlıklı oynuyorsa 9070XT 7800x3D yapsın dedim zaten.

Kendim kasa toplanmaktan çok anlamadığım için hazır sistemlere yönelmiştim arkadaşlar ve sanırım konuyu düzenlerken mod. arkadaş linkleri silmiş tekrar linkleri ilk mesaja ekledim

5070 yerine 5070 Ti daha doğru seçenek olur.
72K.

Kendim kasa toplanmaktan çok anlamadığım için hazır sistemlere yönelmiştim arkadaşlar ve sanırım konuyu düzenlerken mod. Arkadaş linkleri silmiş tekrar linkleri ilk mesaja ekledim

Aşağı kaydırarak yaptığım özelleştirmeleri görebilirsin.

5070 yerine 5070 Ti daha doğru seçenek olur.
72K.

Aşağı kaydırarak yaptığım özelleştirmeleri görebilirsin.

Hem Teknobiyotik hem de PSU'lu kasa iade alamama garantili.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı