Çözüldü R7 9800x3D FurMark testinde 95 derece olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2493150

Multicore 23321 sonuç çıktı hocam.
Olması gereken bu, HWMonitör yerine HWInfo ile değerleri kontrol etmenizi istemiştim ama önemli değil sadece daha detaylı görecektik. Bu durumda OCCT ile test eder iseniz sıcaklık değerlerinin yüksek çıkması normal olur çünkü OCCT reel bir test aracı değil ve test yaparsanız 145W bir güç tüketimi olur, Cinebench size olabilecek en yüksek güç tüketimi ve sıcaklığı gösteriyor, keza -30 ile stabil olduğunu belirtmiştiniz zaten OCCT'de ki değilse bile endişe etmenize gerek yok, benim yukarıda attığım ekran görüntüsünde -40 ile kullanıyorum, stabil olmadığını biliyorum OCCT, Prime95 veya AIDA64'e göre lakin reel testler değil ve elbette size uygulayın diyemem keza maksimum sıcaklık değeri 70 derece çok iyi ki oyunlarda 55-60 derece görürsünüz ortalama ama işlemci kullanımı yüksek oyunlar var mesela BF2042 gibi ama 60 dereceyi aşacağını zannetmiyorum ki aşsa bile normal bir problem yok. Curve Optimizer'ı daha da esnetebilirsiniz -35 kafi tabii oyunlarda sorun çıkmayacağını umuyorum ben de en azından olmadı ama olursa -30'a geri dönersiniz. Cinebench R23 ile tek sefer bir test yapar iseniz puanınız daha da artar ama bu puanın reelde bir önemi yok, bunun dışında SOC voltajı yüksek 1.2 volt manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

O "Auto" olarak kalsın.

Single Core düşük galiba hocam.

HWiNFO'yu yüklüyorum hocam hemen.

Eki Görüntüle 2493158

Single Core düşük galiba hocam.

HWiNFO'yu yüklüyorum hocam hemen.
Hayır normal değerler, kendim daha çok çoklu çekirdek performansına yönelik test yapmışım ancak sonuç normal emin olun, hatta ben de şimdi yapıp atarım sonucu. Buna istinaden kendi ayarlarımda oyunlarda ki sıcaklık değerlerine ilişkin bir iki fotoğraf atayım.

Biri BF2042 diğeri CS2, sizin ulaşacağınız sıcaklıkta maksimum 60 olur diye tahmin ediyorum.

Hocam SoC voltage yi nereden ayarlayabilirim bulamadım.

Bu secenekmi hocam?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250517_215557_Gallery.jpg
    134 KB · Görüntüleme: 25
Hocam SoC voltage yi nereden ayarlayabilirim bulamadım.
Yani onu değiştirmesenizde olur sadece genel olarak gördüğüm ve bildiğim kadarıyla herkeste 1.2 volt. Size pek bir artı sağlamaz düşürmek ama deneyebilirsiniz.

Benim BIOS'ta CPU Vcore'un hemen bir altında. HWInfo ile farklı görünür belki değer lakin EXPO açınca eğer 1.3volt uyguluyor ise problem olmaz bu standart demek ki o yüzden dokunmaya pek gerek yok yinede tercih sizin.

Hayır o değil aşağıda 1.3 yazan yer işaretlediğiniz yeri değiştirmeyin.

Voltajı değiştirmedim hocam sonuclar bu şekilde.

Hocam BIOS sifirlayip yapmam gereken ayarlari tekrar yapim isterseniz.

Siz oyle deyince vazgectim hocam Auto'da şu an.

Siz oyle deyince vazgectim hocam Auto'da şu an. Ve R23 sonucu 20814 oldu simdide normal mi?

Hocam BIOS sifirlayip yapmam gereken ayarlari tekrar yapim isterseniz.
Daha iyi olur size zahmet olacak biraz ve SOC voltajına dokunmayın sadece Curve Optimizer. Hayır skorun düşmemesi lazım ve attığınız ekran görüntüsünde saat hızı 4.7 olarak görünüyor.

Daha iyi olur size zahmet olacak biraz ve SoC voltajına dokunmayın sadece Curve Optimizer. Hayır skorun düşmemesi lazım ve attığınız ekran görüntüsünde saat hızı 4.7 olarak görünüyor.

Neden öyle oldu hiçbir fikrim yok hocam RAM'leri EXPO 1'e getirsem sorun olmaz bu arada değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…