Olması gereken bu, HWMonitor yerine HWiNFO ile değerleri kontrol etmenizi istemiştim ama önemli değil sadece daha detaylı görecektik. Bu durumda OCCT ile test eder iseniz sıcaklık değerlerinin yüksek çıkması normal olur çünkü OCCT reel bir test aracı değil ve test yaparsanız 145W bir güç tüketimi olur, Cinebench size olabilecek en yüksek güç tüketimi ve sıcaklığı gösteriyor, keza -30 ile stabil olduğunu belirtmiştiniz zaten OCCT'de ki değilse bile endişe etmenize gerek yok, benim yukarıda attığım ekran görüntüsünde -40 ile kullanıyorum, stabil olmadığını biliyorum OCCT, Prime95 veya AIDA64'e göre lakin reel testler değil ve elbette size uygulayın diyemem keza maksimum sıcaklık değeri 70 derece çok iyi ki oyunlarda 55-60 derece görürsünüz ortalama ama işlemci kullanımı yüksek oyunlar var mesela BF2042 gibi ama 60 dereceyi aşacağını zannetmiyorum ki aşsa bile normal bir problem yok. Curve Optimizer'ı daha da esnetebilirsiniz -35 kafi tabii oyunlarda sorun çıkmayacağını umuyorum ben de en azından olmadı ama olursa -30'a geri dönersiniz. Cinebench R23 ile tek sefer bir test yapar iseniz puanınız daha da artar ama bu puanın reelde bir önemi yok, bunun dışında SoC voltajı yüksek 1.2 volt manuel olarak ayarlayabilirsiniz.