Çözüldü R7 9800x3D FurMark testinde 95 derece olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Standart olan her şeyi etkinleştirin EXPO gibi, sadece Curve Optimizer ile all Core -30 verin bu kadar.

Hocam BIOS sifirladim yapmam gereken tum ayarlar bunlar degil mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250517_223333_Gallery.jpg
    Screenshot_20250517_223333_Gallery.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Olması gereken buydu. Önceki sonuçta saat hızı taban değerde kaldı, BIOS'tan herhalde CPB'yi yanlışlıkla kapattınız veya farklı bir durum oldu. Gerçi önemi yok, sorun çözüldü. Curve Optimizer değerini -35'te yapabilirsiniz, tercih sizin. Bu hali de gayet iyi.

Hocam sizce gerek var mı, bu testleri uzay montaj olarak yaptim kasada herhalde 5 derece civari artar sicakliklar.

Hocam sizce gerek var mı, bu testleri uzay montaj olarak yaptim kasada herhalde 5 derece civari artar sicakliklar.
Yani ne kadar serin o kadar iyidir günlük kullanımda size olumsuz bir durum yaşatacağını düşünmüyorum -35'in ama değiştirmek zorunda değilsiniz bu şekilde kalsın, kasada bu ayarlarla kısmen sıcaklıklar aynı olur zaten oyun vs oynuyor iseniz 60 derece üstü göreceğinizi zannetmiyorum keza 5 saat render alıyor olsanız da 80 derece olur en fazla. Yapılan değişiklikleri biliyorsunuz artık, çok fazla bir şeyle oynamadık siz duruma göre uğraşırsınız, pek zor olmadığını gördünüz biliyorsunuz veya konu açarsınız buraya bu değişiklik ile sonuç ne olur vs gibi sorarsınız yardımcı olurlar.

Furmark ile de test yaparsınız müsait olunca bakalım sıcaklık nasıl olacak, konuda bayağı uzadı, siz de kusura bakmayın bayağı uğraştırdık.

Yani ne kadar serin o kadar iyidir günlük kullanımda size olumsuz bir durum yaşatacağını düşünmüyorum -35'in ama değiştirmek zorunda değilsiniz bu şekilde kalsın, kasada bu ayarlarla kısmen sıcaklıklar aynı olur zaten oyun vs oynuyor iseniz 60 derece üstü göreceğinizi zannetmiyorum keza 5 saat render alıyor olsanız da 80 derece olur en fazla. Yapılan değişiklikleri biliyorsunuz artık, çok fazla bir şeyle oynamadık siz duruma göre uğraşırsınız, pek zor olmadığını gördünüz biliyorsunuz veya konu açarsınız buraya bu değişiklik ile sonuç ne olur vs gibi sorarsınız yardımcı olurlar.

FurMark ile de test yaparsınız müsait olunca bakalım sıcaklık nasıl olacak, konuda bayağı uzadı, siz de kusura bakmayın bayağı uğraştırdık.

1747538155161.png

FurMark ile de test yaparsınız müsait olunca bakalım sıcaklık nasıl olacak, konuda bayağı uzadı, siz de kusura bakmayın bayağı uğraştırdık.

Aynen hocam kasaya montajladigimda -35 ile denerim oyunlarda sonuca göre değiştiririm, ne demek hocam asıl siz sağ olun o kadar yardimci oldunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı