R7 9800x3D ve 9070 XT stres testi sonuçları normal mi?

He çok gözünüze batıyorsa sıcaklıklar, Curve Optimizer ayarı yapabilirsiniz. Negatif değer vererek yük altındaki işlemcinin voltajı düşüyor. Negatif offset voltajı girebilirsiniz. Bu curve optimizer ayarından daha etkilidir. Yük altında daha düşük voltaj ile aynı performans yakalanır ama stabilitesi çok zor bunun. Core Performance Boost (CPB) açık kullanıyorsanız onu kapatabilirsiniz bu en çok ısı düşüşünü sağlar. Fakat işlemci base clock ile çalışır performans kaybı olur.

Curve Optimizer ile Negatif offset voltaj ayarları stabilite bozabilir, çok bilginiz deneyiminiz merakınız yok ise çok kurcalamayın derim. Zaten 2k, 4k çözünürlükte oynayacağınız için performans artışı da çok görmezsiniz 1-3 FPS ya fark eder ya etmez. Sadece sıcaklıklar ciddi şekilde düşüş yaşar. Ben bu ayarları yaparak daha sıcak olan 7800x3d ile 1 saatlik OCCT'de 68 derece gördüm max, avarage 65'di. Fakat dediğim gibi performans sağlamayacak size, stabilitesini sağlamak zordur. Sıcaklıkları takıntı yaparsanız düşünebilirsiniz.

MSI afterburner ile oyunlarda sıcaklık değerlerini takip edin. Bu sıcaklıkları görmeyeceksiniz bile. Yine fazla sıcak çalıştığını düşünürseniz dediğim ayarları düşünürsünüz.

Fanların hızını maksimumda unutmayın 😅. Ömrü gitmesin 😅.
Melih hocam merhaba bende paylaştim sayfamda bakma imkanin varmi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı