Çözüldü R9 270X FX 4350 bilgisayarın ısınması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

slayersad

Hectopat
Yer
Antalya, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar benim;

R9 270X ekran kartı.
AMD FX 4350 işlemci.
8 GB RAM.

Bir sistemim var lakin bu sistemle herhangi bir oyuna girdiğim an sıcaklık 80 90'a fırlıyor. Oyunda donma kasma falan olmuyor ama bu kadar ısınması beni korkutuyor açıkçası. Sıcaklığın bu kadar yükselmesi normal midir? Eğer normal değil ise ne yapmam gerekir.

(Not: Bilgisayarı daha geçen hafta temizledim ve bilgisayar şu an masamın üstünde yani etrafı açık halde duruyor. Odam normal sıcaklıkta ve kasa nefes alabiliyor yani etrafı açık. Neden olduğunu bir türlü anlamadım format atalı da çok zaman olmadı 2 ay civarı oldu.)

Dosya Ekleri

• msi.PNG
    msi.PNG
    122,2 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartınızın ısı limiti 98 derece. Eğer anlıyorsanız ekran kartınızın termal macununu yenilemekte fayda var. Fan kontrolünü otomatiğe bırakmayın. Ayarlardan Kullanıcı kontrollü fan ayarına girin. Oradan hangi sıcaklıkta % kaç hızla döneceğini kendiniz belirleyebilirsiniz.
Ekranda yazan sıcaklık değeri ekran kartının sıcaklığı ekran kartının termal macununu değiştirdiniz mi birde fanları düzgün çalışıyor mu die bakabilirsiniz.
Ekran kartları yüksek sıcaklıkta çalışabilir ama sıcaklık değerlerinizi bahsettiklerim dışında düzeltemiyorsanuz after msi after burner fan ayarlarını özel olarak değiştirip kendinize bi fan ayarı yapabilirsiniz. 70-85 i geçmediği sürece sorun yok

Ekran kartınızın ısı limiti 98 derece. Eğer anlıyorsanız ekran kartınızın termal macununu yenilemekte fayda var. Fan kontrolünü otomatiğe bırakmayın. Ayarlardan Kullanıcı kontrollü fan ayarına girin. Oradan hangi sıcaklıkta % kaç hızla döneceğini kendiniz belirleyebilirsiniz.

Çözüm
Ekran kartınızın ısı limiti 98 derece. Eğer anlıyorsanız ekran kartınızın termal macununu yenilemekte fayda var. Fan kontrolünü otomatiğe bırakmayın. Ayarlardan kullanıcı kontrollü fan ayarına girin. Oradan hangi sıcaklıkta % kaç hızla döneceğini kendiniz belirleyebilirsiniz.

Ben çok fazla anlamam o işlerden de illa Vatan gibi yerlere mi götürmem lazım yoksa normal bilgisayarcılar da yapar mı?

Sistemi temizlemen, kompresör ile tüm ızgara ve soğutma bloklarına hava vurmanızı tavsiye ederim. Yine çözülmez ise hem ekran kartının, hem işlemcinin macununu değiştirmen gerekir. Ekran kartının içini açacaksan termal ped de almalısın.

Çekirdek hızı 1080 in altında galiba o kartlarda oc yapmış olabilir misin sıcaklığa etkisi olur
Ben çok fazla anlamadığım için hiç kurcalamadım arkadaşımın tavsiyesiyle MSI Afterburner dan sıcaklığa bakınca bir an korktum bilgisayarın sesi evi inletiyor sıcaklık 99 98

Ben çok fazla anlamam o işlerden de illa Vatan gibi yerlere mi götürmem lazım yoksa normal bilgisayarcılar da yapar mı?
Vatan temizlik yapmaz. Bilgisayar tamircisine götürmen gerek sen yapamayacaksan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı