R9 270X Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Sorunu

Leyl-ü Nehar

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2015
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Galiba şu an büyük bir sorunla karşı karşıyayım. :) Dün bu sorunu gördüm ve bir şüphe hissettim. Araştırma yaptım ki bu sorunun hem basit bir sorun hem de büyük bir sorun olabileceğini öğrendim. Sizden yardım istiyorum. Öncelikle gördüğüm stabil olan birkaç yorumu paylaşayım:
  • "Format at." - Attım arkadaşlar tabi bunun için atmadım 9 gün önce attım dün oldu sorun. :) İsterseniz bir kez daha atabilirim.
  • "Ekran kartının ısı değerleri yüksek olabilir. Dikkat et!" - Ekran kartım stabil 41-45 dereceyi gösteriyor. Batman Arkham Knight gibi bir oyunda en fazla 68 dereceyi gördüm yani bir sıkıntı yok kanaatimce.
  • Ve şu yorum beni epey bir korkuttu: "Dikkat et bana da aynı hatayı veriyordu, 5 gün sonra elimde kaldı kart".
İşte bu konuda sizden yardım istiyorum. Batman Arkham Knight'da bu hatayı verdikten hemen sonra oyun kapanıyor. Başka bir oyunda deneme fırsatım olmadı. Lütfen bilginiz varsa beni aydınlatın sistemim aşağıda fakat Windows 10 kullanıyorum bilginize. Teşekkürler.

@JaroxJamaica @Asım Demir @MF @Recep Baltaş @samet67671 @THE_MILLER @Yusuf Ensar Ertan @Murat5038 @M.Hakan
dgsadg.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi bitti. Ondan dolayı pek iyi bakmıyorum ama öyle gerekirse yaparım. Fakat şimdilik birkaç çözüm denemek istiyorum. Isıda sorun yok. Yetkililer de baksalar keşke.
 
CD'deki driveri kursan sıkıntı olmaz. Benim de dizüstünde 8750M var başka driver kurunca çalışmıyor :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartına overclock yaptın mı?
1) Overclock yapmış ve çıkamayacağı bir değere zorluyorsan yanıt vermeyi keser.
2) Güç kaynağın yeterli beslemeyi yapmıyorsa yanıt vermeyi keser.
3) Aşırı ısınıyorsa yanıt vermeyi keser.

Driver'ını Resmi siteden indir kur dirver ile ilgili bir problem varsa zaten güncelleme yapacaklardır.
 
O.C yapmadım fakat şöyle birşey farkettim. Batman oyununda veriyor bu sorunu. Ama Rocket League oyununda böyle bir problem yok. Acaba oyundamı bir hata var. Yada olabilir mi ?
 
O.C yapmadım fakat şöyle birşey farkettim. Batman oyununda veriyor bu sorunu. Ama Rocket League oyununda böyle bir problem yok. Acaba oyundamı bir hata var. Yada olabilir mi ?

Olabilir tabiki. Oyunun güncel patchi falan varsa onu yapmanı öneririm, öncesinde oyundan grafik ayarlarını değiştirip denermisin, mesela ayarlarını düşür yine yanıt vermeyi kesecek mi? Acaba ayarlarından mı yoksa oyundaki bir hatadan mı kaynaklı bir sorun olduğunu anlamış olursun.
 
  • PSU yetersizliği
  • Virüs
  • Windows yazılımı
  • Ekran kartınının arızalı olması
  • Anakartın PCI Eexpress yuvasının bozuk olması ya da köprünün
Oyunun Crack'i (motoru) DX sürümü (Bende G3258 ve 650 Ti Boost var, GTA'da DX11'de sıkıntı çıkarıyor.) yanıt vermedi hatası da.

Senin PSU mesala 600 Watt olsun 12v1(250v) 12v 2(250) ekran kartı anakart cpu aynı kanaldan beslenirse (bunu yapan mühendisin kesinlikle gerizekalı olması.) yanıt vermeyi kesebilir.
PSU yetersiz mi söyle anlayabilirsin. AIDA64 gibi bir progralmla bütün parçalara stress uygula. PC kapanırsa yanıt ekran yanıt vermeyi keserse PSU'dan olabilir. Bi test et başka arkadaşında daha güçlü PSU varsa.

Bir de ekran kartını Furmark'ta değerlendir. Kendin Frame testi yap, oto seçeneklerdeki değil uzun olan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim sürücüyü eski haline getirmeyi. Olmadı. Oyunun ayarlarını da değiştirdim yine olmadı. Bana önerebileceğiniz bir sürücü versiyonu var mı ? Birde ekran kartının O.C edilip edilmediğini nereden öğrenirim ? Nasıl düzeltirim ?
 
Güç kaynağın 750 watt. Bu yüzden besleyememe gibi problem olacağını sanmıyorum.
Isı değerleri de gayet iyi.

Arkham Knight grafikleri gelişmiş bir oyun. Benzer bir oyunu deneyerek sorunun kartta mı yoksa oyunda mı olduğunu anlayabilirsin.

@Recep Baltaş veya @MF belki konuyu çözebilir.
 
Güncel. @Recep Baltaş @Mikail Fidan

Arkadaşlar bilgisayarda boş boş dururken oldu hata tekrardan. Bu olay da bu sorunun oyundan kaynaklı olmadığını gösteriyor gibi. Lütfen yardım eder misiniz ? Yetkililer ve bilgililer.

@JaroxJamaica @Asım Demir @Mikail Fidan @Recep Baltaş @samet67671 @THE_MILLER @Yusuf Ensar Ertan @Murat5038 @M.Hakan

Artık lütfen bir cevap, çare verin. Yada format atsam geçer mi ? @JaroxJamaica @Asım Demir @Mikail Fidan @Recep Baltaş @samet67671 @THE_MILLER @Yusuf Ensar Ertan @Murat5038 @M.Hakan
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı