R9 270X Toxic vs R9 270X Dual-X

Doğrudur. Şu bileşenlerin arasında ekran kartı seçimi yapmak kadar zor bir şey yok yahu. İnsan hangisini alacağına şaşırıyor.
Ben sistem toplamaya G3258 ve 750Ti ile başladım. En son imzam da ki sistemi aldım :D :D

Şunu almışken 100 lira daha verir şunu alırım. Ulan bu indirime girdi 100 daha koyayım bunu alayım. HDD yerine almışken 480 GB SSD alayım. 480 GB SSD alasıya kadar ekran kartını yüksek alayım HDD yeter. Sonra SSD'siz sistem mi olur SSD de alalım derken nerden nerelere geldim.

Ben sistem toplamaya G3258 ve 750Ti ile başladım. En son imzam da ki sistemi aldım :D :D

Şunu almışken 100 lira daha verir şunu alırım. Ulan bu indirime girdi 100 daha koyayım bunu alayım. HDD yerine almışken 480 GB SSD alayım. 480 GB SSD alasıya kadar ekran kartını yüksek alayım HDD yeter. Sonra SSD'siz sistem mi olur SSD de alalım derken nerden nerelere geldim.
İbretlik bir durum olmuş aslında :D Nereden nereye. Yalnız söylemeden edemeyeceğim, imza da olan sisteme göz gezdirdim üşenmedim parçaları tek tek araştırdım sonuç: İnanılmaz bir sistemin varmış umarım kıymetini biliyorsundur :)

Sevgili arkadaşlar şimdi bir de başımıza 1080Tİ çıktı :D Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Şahsen ben Türkiye fiyatı 5.000 liranın altında olacağını düşünmüyorum. Bu arada kullanan var mı aranızda bilmiyorum ama MSI RX480 modeli nasıldır? Ekran kartı alma konusunda yoğun çalışmalarım hızla devam ediyor. 1920x1080 60Hz çözünürlükte oyunlarımı oynadığımı da eklemek istiyorum.

RX 480 alabilirsin guzel karttir. 1080 TI 5000 TL olmaz. Titan X'den ucuz diye biliyorum ben.
Bir de güncel olarak piyasaya çıkacağı için TITAN X'den daha iyi olma ihtimalli var mı acaba? Daha önce yazdıklarıma bakarsanız eğer, RX'nin fiyatlarına dert yanıyordum hatta kendime 550TL bütçe ayırmıştım fakat bizler burada 1080ti ve TITAN X'ın fiyatlarından bahsediyoruz :D Bunlar çok abartılı şeyler değil de nedir üstadım?

Arkadaşlar merhabalar nasılsınız iyi misiniz? Sizlere durumum ile ilgili bir güncelleme paylaşmak istiyorum. Şu anda artık resmi olarak Nvidia Geforce Evga GTX970 sahibi oldum. Şuanda free olarak kullanmaktayım daha henüz oyun performansına bakamadım. Aranızda kullanan var mı peki performansı nasıl? Umuyorum yarı yolda bırakmaz beni.
İlk başta kart seçimim çok garip oldu. Babam işi aceleye getirip R9 380X almaya kalktı, ben de keşke almasaydın ne gerek vardı bu fiyata daha güzel F/P alınabilirdi yani dedim. Daha sonra kartı denemeye karar verdik kullanmaya başlamaya kalkıştık fakat kartı anakart soketine taktığımızda hiçbir şekilde monitör ekranına görüntü gelmedi. İlk başta ekran kartından şüphelendik çünkü diğer elimizde bulunan ekran kartı modellerinde denediğimiz de sorun yoktu ancak 380X'i çalıştırdığımız da bir türlü olumlu sonuç alamadık. Daha sonra durumdan sıkılıp Vatan Computer'ın Bostancı'daki şubesine gittik. Kasayı da götürüp durumu elemanlara anlattık. Sağolsunlar bize çok yardımcı oldular. Sırasıyla: RX480.470,460 denedik bu kartlardan da bir sonuç alamadık. Daha sonra 1060TI,1060 ve 1050TI modellerini denedik maalesef ki bunlardan da sonuç alamadık. Durumu analiz yaptılar ve sistemin eski olduğunu bu yüzden de anakart eski olduğu için yeni nesil mimari ile üretilen ekran kartlarını desteklemediğini ifade ettiler.
Bu yüzden hem eski kartım olan HD7850'den daha performanslı hem de yeni almış olduğumuz 380X'den daha iyi bir seçim yapmak zorundaydım bende GTX970'i seçtim. Umuyorum beni şöyle 3-4 sene götürür ondan sonra komple yeni sistem toplamak istiyorum.
Çok uzun yazdım farkındayım :D Okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

Açıkçası, klasik Vatan Bilgisayar. Şaşırdık mı? Hayır. Biraz sallamışlar size ellerinde kalan bir kartı satmak için. Bu yüzden Vatan önermiyoruz. Yeni nesil deyip daha eski bir kart vermişler size. 1060Ti'ı söylemiyorum bile. (n) Ama sakın korkmayın, GTX970 RX470 ile aşağı yukarı aynı performansta hatta daha güçlü bir kart. 3-4 yıl sizi rahatlıkla götürür. Geçen senelerin en beğenilen kartlarındandı GTX970. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı