R9 270X ve HD7770 basit işlemlerde ekran donma sorunu

Jeh0Ke

Decapat
Katılım
22 Haziran 2021
Mesajlar
365
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
Heryer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 8100 3,6gh
MSI GTX770 2gb VRAM
16gb 2200(3600)mhz RAM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lise Bilgisayar Bölümü Mezunu
Merhaba, R9 270X kartım var. Önceden de HD7770'im vardı. Aynı sorun bu iki kartta da var. Ekran YouTube'da video izlerken veya basitçe Google'da bir şeylere bakarken donuyor ve kalıyor. Araştırdığımda bu sorunun "donanım hızlandırma"dan kaynaklandığını öğrendim ama bu iki kartında donanım hızlandırma desteği zaten yok. Yani Windows'ta grafik ayarlarındaki donanım hızlandırma seçeneği yok. Yine de tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapadım ama sorun biraz azalsada devam ediyor. Neden?
 
Ekran kartları arasında geçiş yaptıktan sonra sürücü yüklerken DDU ile kaldırıyorsunuz değil mi eski driverları?
Tabiiki.

Hocam aslında evet kasaya takılı iki RAM farklı. Ama aynı seriden. Biri XPG D10 biri D30. Teker teker alınca aynısını bulamamıştım.

MEmtest yapıp dönüyorum
 
Son düzenleme:
Tabii ki.

Hocam aslında evet kasaya takılı iki RAM farklı. Ama aynı seriden. Biri XPG D10 biri D30. teker teker alınca aynısını bulamamıştım.

Memtest yapıp dönüyorum.

Hocam çok zaman geçti ama ancak yapabildim. Memtest sorunucu herhangi bir sorun çıkmadı. Ekran kartını değiştirdim sorun kayboldu. Galiba gerçekten kartla alaklıymış. Ama bu sefer de bilgisayar rastgele yeniden başlamaya başladı. RAM'lerin yerlarini değiştirdim şimdilik o sorun da çözüldü. Ben de tam olarak anlamadım bir sorun var mı yok mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı