R9 280 sistemden memnun değilim

HeLLForce

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar 2 ay önce sistem topladım ve vatan bilgisayar montajını halleti. Eve geldim minecraft bile kastı bende şaşırdım vatan bilgisayara götürdüm 2-3 gün test yaptılar sorun yok diyip yolladılar. Eve geldim busefer yine oyunları açmayı denedim ama hiçbir oyunu ultrada açamadı.

Ama ram'lar yanlış yerde takılı olduğunu gördüm. Anakart kitapçığında D1A D2A takılacak diye yazıyor ama bunlar ramı yan yana takmış yani siyah mavi olmuş ramlar.

R9 280 DUAL-X : EKRAN KARTI
FX X8 8320 : İŞLEMCİ
M5A97 EVO R2.0 : ANAKART
GSKİLL 1600MHZ CL9 8GB : RAM
750W : GÜÇ KAYNAĞI

Bu ramları doğru yere taksam sorun düzelirmi ani fps düşüşü yaşıyorum ve kasmalar mavi ekran hatası bütün oyunlarda kasıyor bilgisayar.

b4P32b.jpg

Ramlar görüldüğü gibi sağ üstte. Herşeyi güncelledik eski sürüm değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Çok doğru çıkmıyor birde zorlamadan işlemci fanı , işlemciye yapışmış.

Birden çekip koparmada, orada vidaları vardır. Birde termal macun yapıştırır. Fan işlemciden aldığı sıcaklığı ekran kartına veriyor. Ekran kartı zaten kendi ısınıyor, birde işlemcinin sıcaklığı tabii oyun oynatmaz.

Sorun işlemcinin ısında değil zaten, dışarı verdiği sıcaklık yönü ekran kartına bakıyor. Ekran kartı zaten oyunlarda çok ısınıyor, birde işlemcinin sıcaklığı ekran kartını öldürüyor.
Fan'ı ram'lara bakar yapcam birde ramları kitapçığa doğru takıcam sorun düzelir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları ellemeden daha bilgili birisinden ne tarafa takılacağını sor. Ben kendi sistemimde arka tarafa bakacak şekilde taktım. Çıkan sıcaklığı arka fanla dışarı attırıyorum. Sen yinede daha bilgili birilerine sor. RAM dediğim gibi birinci ve üçüncü sıraya takacaksın.

Fanları ellemeden daha bilgili birisinden ne tarafa takılacağını sor. Ben kendi sistemimde arka tarafa bakacak şekilde taktım. Çıkan sıcaklığı arka fanla dışarı attırıyorum. Sen yinede daha bilgili birilerine sor. RAM dediğim gibi birinci ve üçüncü sıraya takacaksın.
Yarın bizim bilgisayarcıya vereyim o zaman.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı