R9 280X Sistem Rigorz Oynarken Reset Atıyor

rymect

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Radyoloji Teknisyeni
Arkadaşlar bilgisayarımı yaklaşık 6 aydır sorunsuz kullanıyorum, sağ olsun bir kere bile tık demedi. Hiçbir performans sorunu yaşatmadı fakat 2-3 hafta öncesinde rigorz denen nalet oyunu bilgisayarıma kurdum o gün bugündür bilgisayarım oyun oynarken kendini resetliyor.

Olay şöyle gelişiyor, Rigorz denen oyunu hiçbir şekilde açamadım. Oyunun loading screeni geçtiği an PC kendini resetliyor. Zaten deneme amacıyla indirdiğim için direk acımadan sildim onu. Fakat aynı sorunu CS:GO'da da yapıyor. 6 aydır tık demeyen PC 30-40 dakika CS:GO oynadıktan sonra tak diye kendini kapatıp baştan açıyor.

Bilgisayarın hiçbir parçasında aşırı ısınma yok. Tam kapanma esnasında ekran kartı 45-50 işlemci 55 derece civarında seyrediyor.

Bilgisayarın içinde hiçbir kablo temassızlığı, yanlış kablolama, yerinden oynayan herhangi bir şey yok.

Acaba virüs müdür diyip format attım. Tertemiz bilgisayara sadece CS:GO yükleyip öyle denedim. İlk seferinde 2-3 saat oynattı fakat ilk resetten sonra yine 30-40 dk'da bir resetlemeye döndü.

Aklıma sadece PSU'nun yetersiz olabileceği geliyor fakat niye 6 ay sonra böyle bir şey yapmaya başladı ona aklım ermiş değil.

Sistemim aşağıda, PSU'nun linkini de verdim.

■Psu: zalman zm600 psu
■Ekran Kartı: R9 280x
■İşlemci: i5 4440
■Anakart: Gigabyte GA-Z97P-D3 Intel Z97
■Ram: 8GB 2x4 ram

Şimdiden teşekkürler.

Sıcaklıkla alakalı bir sorun olabilir mi acaba?

Bu arada sorunun çözülür de oyuna girersen FPS değerlerini paylaşır mısın? :D kısmen aynı sistemi toplayacağım da.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı