R9 290X VS GTX970

Arkadaşlar, konu açmak isterdim ama fazla vaktim olmadıgı için bu konu altına yazmak durumunda kaldım.
ismi lazım değil bi şahıs bana yurdışından gtx 960 getirtiğini söyleyip bunu 300 liraya bana verebiliceğini söyledi doğru olabilirimi piyasaya daha çıkmamış bir kart çünkü. Birde asus R9 280x var bir aylık bir kart 500 lira sizce hangisini alayım bi fikir verin lütfen...

Arkadaşlar, konu açmak isterdim ama fazla vaktim olmadıgı için bu konu altına yazmak durumunda kaldım.
ismi lazım değil bi şahıs bana yurdışından gtx 960 getirtiğini söyleyip bunu 300 liraya bana verebiliceğini söyledi doğru olabilirimi piyasaya daha çıkmamış bir kart çünkü. Birde asus R9 280x var bir aylık bir kart 500 lira sizce hangisini alayım bi fikir verin lütfen...
O şahısa ne kadar güvendiğine bağlı.
O şahıs kim? :D

@JoyToyMe, cevabın ilginç olmuş. Dilersen Youtube'a "GTX970 Coil Whine" yazıp aratarak, atmış olduğun mesajın çürüdüğünü görebilirsin. Ayrıca yüksek güç tüketimi falan yok, şehir efsanesi onlar. 500W sağlam bir güç kaynağı R9 290 / 290X'li sistemi rahatlıkla kaldırır. Isınma sorunu da yok, dilersen R9 290 PCS+ / R9 290 Vapor-X / R9 290 Tri-X / MSI R9 290 Gaming incele, öyle karar ver. Referans tasarım izleyerek değil.

Cevap elbette GTX970.

960'ı bekleyeceğim, moderatör konuyu kilitlesin lütfen. Unutmadan, sorduğum soru ikisini karşılaştırmak için değildi. GTX 970 almayı düşünüyordum fakat R9 290X'in fiyatı uygun geldi, çok şey kaybedermiyim diye başlamalıydım. Herneyse...

@JoyToyMe, cevabın ilginç olmuş. Dilersen Youtube'a "GTX970 Coil Whine" yazıp aratarak, atmış olduğun mesajın çürüdüğünü görebilirsin. Ayrıca yüksek güç tüketimi falan yok, şehir efsanesi onlar. 500W sağlam bir güç kaynağı R9 290 / 290X'li sistemi rahatlıkla kaldırır. Isınma sorunu da yok, dilersen R9 290 PCS+ / R9 290 Vapor-X / R9 290 Tri-X / MSI R9 290 Gaming incele, öyle karar ver. Referans tasarım izleyerek değil.

Cevap elbette GTX970.

Nasıl diyosanız öyledir tamam. Fakat bana bir seçim şansı verilse ; R9 295 X2 veya GTX 770 mi deseler ben tercihimi GTX 770 'den yana kılar ve onu alırım. AMD'yi sevmiyorum bende bir Nvidia fanboyuyum yani yapacak birşey yok kişiden kişiye değişir.

R9 290X'ler ile GTX970ler arasinda fazla fiyat farkı yok. Performans olarak da başabaş gidiyorlar. EVGA'in FTW Edition'ı 100tl daha pahalı sadece. Bence GTX960 beklemeyin, GTX970 alın gitsin. Siz de rahatınıza bakın, bilgisayarınız da baksın. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı