R9 370 sistemde WattMan hatası

yondaiw

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarda video izliyorum normal klasik takılıyorum bir sıkıntı olmuyordu, klasik bir günde Valorant oynarken PC kendine restart attı WattMan hatası verdi, yeniden açtım yeniden restart attı ve WattMan hatası verdi ondan sonra RAM'lerin yerlerini değiştirdim ve düzeldi, 2-3 gün sonra yeniden restart attı ve yeniden WattMan hatası verdi, ondan sonra RAM'lerden şüphelendim çünkü RAM'lerimden biri 3600 MHz biri 2400 MHz aynı marka değillerdi, 2400 MHz olan RAM'i çıkardım ve düzeldi, 2-3 gün sonra yeniden restart atıp WattMan hatası verdi ondan sonra yerini değiştirdim, düzelip yine restart ve WattMan verdi. RAM'den şüphelendim ve aynı RAM'den spariş ettim geldi ve ikisinde taktım gene restart verdi, eski RAM'i çıkardım yeni RAM'i taktım düzeldi. 2-3 gün sonra yeniden restart attı WattMan verdi BIOS'uma baktım ve güncel değildi, 8 ay önce yeni bir sürümü çıkmıştı ama bu zamana kadar sıkıntı olmuyordu. Şimdi böyle oluyor. BIOS güncel olmadığı için mi böyle oluyor?

Çözümünü bilen biri yardım edebilir mi? Artık bıktım, PC sistemim: AMD Ryzen 5 5600, AMD R9 370, anakart B450 S2H.

Screenshot_1.png

Bu hata dediğiniz gibi RAM kaynaklı da olabiliyor. En belirgin sebeplerini ise hatalı sürücü veya OC ayarları. BIOS güncellemesi de yapabilirsiniz. Kit olmayan RAM'ler aynı bile olsa sıkıntı yapabiliyor. Daha eski sürücü ile de deneyebilirsiniz. 21.3.1 falan gibi. Ekran kartı için UV da denenebilir. Bir de PSU modeli nedir?

BIOS pilini söküp biraz bekle ve fişten söküp birkaç kez kasanın açma kapama tuşuna bas.

Bu arkadaşın dediğini yapsam düzelir mi sizce?

Çok da iyi bir PSU değil. İlk olarak yöntemleri deneyebilirsiniz.

Zor bir ihtimal.

Tamamdır ilk olarak BIOS'u güncellemeden başlayacağım. Olursa haberdar ederim.

Çok da iyi bir PSU değil. İlk olarak yöntemleri deneyebilirsiniz.

Zor bir ihtimal.

BIOS'u güncelledim ve RAM'lerin ikisini taktım sistemi başlattım ve restart verdi BIOS'tan MHz'ları eşitledim ve başlattım PC başladı. Google açtım 20 saniye sonra yeniden restart verdi ve Full restart verdi aynı marka olmalarına rağmen verdi hatada verdi kırmızı yazılarla American falan bir şey yazıyordu. CPU ile alakalı şeyler yazıyordu. Bendeki 2400 MHz'lik RAM'i ve 3600 MHz'ı taktım sistem başladı sıkıntı yoktu. 20 30 saniye sonra restart verdi ve restart atmaya devam etti. Şu an tek RAM ile kullanıyorum, sizce sıkıntısı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek RAM ile sıkıntı yoksa RAM uyumsuzluğu gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı