R9 380 FPS sorunu

supper33

Hectopat
Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce aldığım msi r9 380 gaming 4gb modeli ile cs:go'da 100-120 arası fps alıyorum. Daha önce kullandığım hd3850 ddr2 1gb 256 bit ekran kartıylada aynı fpsyi alıyordum bir fark yaratmadı sadece görüntü detayları (silah skinleri vs) belirginleşti. Acaba işlemcimi darboğaz yapıyor? Bu sorunu yaşayan çözümünü bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Sistemim:

Asus P5QC anakart
İntel Quad core Q8200 2.33 mhz işlemci
R9 380 4 gb 256 bit ekran kartı
Ballistix 2 x 4 ddr3 CL8 1600 mhz ram
OCZ Trion 100 12o gb SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce aldığım msi r9 380 gaming 4gb modeli ile cs:go'da 100-120 arası fps alıyorum. Daha önce kullandığım hd3850 ddr2 1gb 256 bit ekran kartıylada aynı fpsyi alıyordum bir fark yaratmadı sadece görüntü detayları (silah skinleri vs) belirginleşti. Acaba işlemcimi darboğaz yapıyor? Bu sorunu yaşayan çözümünü bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Sistemim:

Asus P5QC anakart
İntel Quad core Q8200 2.33 mhz işlemci
R9 380 4 gb 256 bit ekran kartı
Ballistix 2 x 4 ddr3 CL8 1600 mhz ram
OCZ Trion 100 12o gb SSD
Kardeş kökten hata yapmışsın hata oyunda veya ekran kartında her neyse hata sende o işlemci ve o ekran kartı yapma be insan sorar hadi burada soramadın çevrende anlayan biri yok muydu bek kardeşim. İşlemcin çok mu çok zayıf. Buna dar boğaz deriz yani şöyle söyleyeyim ekran kartını tam kullanamıyor işlemcin. Kısaca işlemcin yetmiyor ekran kartına bu yüzden fps yi alıyorsun düşük anladın mı ? :)

Arkadaşlar sistemi yarım yarım topladım bir kaç ay sonra işlemci ve ankartta alcam darboğaz yapmasını bekliyordum ama cs:go gibi bir oyunda 100 fps açıkcası bukadarını beklemiyordum. İşlemci olarak i5 4690k anakartta msi z97 g3 alıcam bunlarla elbette bi fark olacak ama bu farkı gta 5, watch dogs gibi oyunlarda bekliyordum. Sonuçta bu counter strike hd3850 de bile 120 fps alıyordum. Q8200 kötü bi işlemci değil bence ama bu 100 fps aldığım gerçeğinide değiştirmiyor.

Darboğaz var ve bu darboğazı azaltmak için oyunun ayarlarını yükseltmen gerekiyor. Grafikleri yükselttiğin zaman işlemciye binen yük azalır ve ekran kartına yük biner.

Sistemi yeni topluyorsanız Skylake sistem toplamanızı öneriyorum. 6500+MSI H170 Gaming M3 almanız daha doğru bir seçim olur.

Evet skylake sistem toplamak daha mantıklı ama elimde mevcut ddr3 ballistix 2x4 ram var ddr3 sistem kuracağım için almıştım skylake toplarsam ramde almak zorunda kalcam buda ekstra masraf demek

Arkadaşlar sistemi yarım yarım topladım bir kaç ay sonra işlemci ve ankartta alcam darboğaz yapmasını bekliyordum ama cs:go gibi bir oyunda 100 fps açıkcası bukadarını beklemiyordum. İşlemci olarak i5 4690k anakartta msi z97 g3 alıcam bunlarla elbette bi fark olacak ama bu farkı gta 5, watch dogs gibi oyunlarda bekliyordum. Sonuçta bu counter strike hd3850 de bile 120 fps alıyordum. Q8200 kötü bi işlemci değil bence ama bu 100 fps aldığım gerçeğinide değiştirmiyor.
Kardeşim işlemcin ekran kartına göre kötü.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı