R9 380 GPU Kullanımı %99'tan %30'lara düşüyor

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla sorunun işlemci kaynaklı. BIOS'taki güç tasarrufu ayarlarını kapatıp tekrar fotoğraf yükler misin? Hangi anakartı kullanıyorsun? BIOS sürümün nedir? Frekans ve voltaj ayarlarını değiştirdin mi?

Not: FX 8300 ve R9 280 kullanıyorum, BF4 oynarken hiçbir düşüşle karşılaşmadım. GTA V oynarken kendi deneylerimle tespit ettim, işlemci en son ayarlarda yetersiz kalıyor.

Anakartın nedir?

Anakartım: M5A78L-M LX3. Bilgisayarı alırken anakarta fazla para vermek istemedim. Bunu aldım ve 500W PSU var.

Fanı doğru taktığına emin misin? O sıcaklıklar ne öyle? ben stok fan kullanıyorum en fazla 65-70 arası gidiyor GTA 5 ve Battlefield 4 oynarken.

Ve evet fanı bilgisayarcı taktı. Ben emin değilsem bile adam düzgün takmıştır herhalde.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla sorunun işlemci kaynaklı. BIOS'taki güç tasarrufu ayarlarını kapatıp tekrar fotoğraf yükler misin? Hangi anakartı kullanıyorsun? BIOS sürümün nedir? Frekans ve voltaj ayarlarını değiştirdin mi?

Not: FX 8300 ve R9 280 kullanıyorum, BF4 oynarken hiçbir düşüşle karşılaşmadım. GTA V oynarken kendi deneylerimle tespit ettim, işlemci en son ayarlarda yetersiz kalıyor.

Bir kere dendim de ısı yükseldi ve bilgisayar reset attı.

Fan kesinlikle yanlış takılmış benim Hyper T4 ile 55 dereceyi geçmiyor ama kasa değil fan kutusu bilgisayar hadi seninki 65'i geçmesin enkötü bi sıkıntı var.

Dediğim gibi fanın yanlış takıldığını sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcı dediğin adamlar oldu bittici ilgisiz adamlardır ona göre güven.

Adam abimin arkadaşı :D Çözüldü beyler. Benim anakartim: m5a78l-m lx3 ve bu anakartin işlemciye verdiği güç 95 Watt ama bnim işlemcime gereken 125 watt yani tüm bu kasmalar ani droplar işlemcime yeterince güç gidemediğinden dolayi. (İşlemci tam gücünde çalişmadiğindan dolayi.) Ekran kartinin darboğaz olmasiymiş.

Imzamdaki sisteme bakarsan hemen hemen aynı sistemimiz var. Aynı durum bende de var. GPU ve CPU kullanımları zaman zaman 0'a kadar düşme yapıyor ama bu sadece afterburner'ın söylediği şey oyun içinde hiçbir kasılma göremedim benki VGA belleğin benimki gibi 2 GB ise oyunlarda texture ayarlarını çok yükseltirsen o anlık kasmalar hiç durmaz bunun sebebi belleğin yetmemesi. Sana tavsiyem o göstergelere çok takılma dediğim gibi texture ayarlarını çok uçurma ve diğer ayarlarıda tabi oyun içindeki duruma bak afterburnerin söylediğine değil. Kolay gelsin :)

Imzamdaki sisteme bakarsan hemen hemen aynı sistemimiz var. Aynı durum bende de var. GPU ve CPU kullanımları zaman zaman 0'a kadar düşme yapıyor ama bu sadece afterburner'ın söylediği şey oyun içinde hiçbir kasılma göremedim benki VGA belleğin benimki gibi 2 GB ise oyunlarda texture ayarlarını çok yükseltirsen o anlık kasmalar hiç durmaz bunun sebebi belleğin yetmemesi. Sana tavsiyem o göstergelere çok takılma dediğim gibi texture ayarlarını çok uçurma ve diğer ayarlarıda tabi oyun içindeki duruma bak afterburnerin söylediğine değil. Kolay gelsin :)
HACI benim ilk başta denediğim şey ayarları kısmaktı zaten hani denedim olmadı ve 4 gb bnmk hani sorunun Gpu dan yana olmadığını biliyorum diyebilirim ''TROVE'' oynadım oyunu araşırabilirin o oyunda kastı :D ve şu anda ''WARFARAME'' oynuyorum hiç bir sıkıntı yok iki oyunu şöyle özetliyeyim :Trove işlemci isteyen bir oyun (işlemci isteyen derken yüksek işlemci isteyen (geri dönüp yazmaya erindim :D)) ve kasıyodu fps drop oluyodu anlık ve şuanda oynadığım oyun ise Gpu istiyo işlemci greksimi İ2 duo yani 60 fps hiç düşmeden oynuyorum . hani sıkntının GPU da olduğunu pek zannetmiyorum diyim . (hacı valla ne yazdım (yazasım varmış)had küçüklerin gözlerinden büyüklerin el ...

(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı