Çözüldü R9 380, i5 6400 Sistem Oyunlarda FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mattheas

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Sistemim daha çok yeni. Alalı 1 ay falan oldu tahminimce. Aldıktan sonra sürekli oynadığım oyunları indirdim. CS:GO, LoL, Rocket League gibi. Hazırda GTA 5 vardı hiç oynamamıştım. İnternet'ten testlere bakmıştım. Very High ayarlarda yaklaşık 100 FPS alanlar vardı. Ben Very High ayarlara aldığımda öyle olmadı. 50 FPS'in altına düşüyordu ve hiç 100 FPS görmedim. High ayarlara alıp bazı şeyleri OFF yaptığımda ortalama 70 FPS alıyordum. Grafikler ve oynanış benim için mükemmeldi. Yani kısaca High ayarlara alıp oynadığımda hiç bir sorunum yoktu. Sonrasında sanırım yeni sürücü çıktı. Öyle hatırlıyorum. AMD Gaming Evolved ve ya Radeon Settings programı yenisinin çıktığını bildirdi. İndirip kurdum sürücüyü. Sorunsuz bir şekilde bitti. Sürücüyü kurduktan sonra LoL ve CS:GO oyununda hiç bir değişiklik yoktu yani o oyunlarda FPS ve oynanış aynıydı. Sonrasında GTA 5 oynadım yine sorun yoktu. Fakat aradan biraz zaman geçti oyuna tekrar girdiğimde ayarlar tamamen aynı olmasına rağmen 70 FPS değilde 35-40-50 FPS falan alıyordum. MSI Afterburner yazılımıyla oyun içinde değerlere bakıyorum herhangi bir sorun yok GPU ve CPU sıcaklıkları 50-60 derecelerde ve herhangi bir darboğaz da yok ortada. Sebebini bulamadım. Ayrıca internette FPS testlerinde olan değerler benim oyunumda yok. Mesela Very High ayarlarda 150 FPS gösteriyor 2 videoda. Ben Very High'a aldığım zaman FPS çok düşüyor. Akıcılık falan kalmıyor. Neden böyle olduğunu çözemedim. Bilen birisi varsa yazsın. Bilgisayarımı ben bu değerler için almadım. :(

ASUS STRIX R9380 GAMING 4G GPU
*MSI H110M PRO-VD MOBO
*AEROCOOL KCAS 600W 80+ PSU
*AEROCOOL CRUISESTAR ADVANCE CASE
*INTEL CORE I5 6400 SKYLAKE CPU
*WESTERN DIGITAL 1TB HDD
*DELL E2216H 1920x1080 MONITOR

Çözüm
Uğraşma gönder. Zaten yaptıklarına eminsen bundan sonraki çaban ölüyü yıkama hesabı olur.

Sorunum çözüldü! İlk başta kurduğum gibi flash bellekle sıfırdan UEFI kurulum yaptım. Kurulum yapmadan önce 3 gün çıkan driverı görmedim ve dolayısıyla onu yüklemedim. Sıfırdan kurulum yaptıktan sonra internet sitesinden driver indirecek iken hotfix adında yeni driver çıktığını gördüm. O driverı indirdim ve ertesi gün Rocket League oyununda denedim. Eskisi gibi az FPS vermiyordu. GTA 5 daha yükleyemedim ama o oyundada düzeldiğine eminim. Ek olarak ekran kartımda artık boşta iken ısınmıyor. Sanırım bir çeşit virüs yüzünden oldu. Ben Windows'u etkinleştirme aracı olan KMSpico programından kaynaklandığını düşünüyorum. Windows şu anda etkin değil. KMSpico programı haricinde önereceğiniz bir program var mıdır?
Overwatch ve CoD Black Ops 3 alma vakti geldi benim için. Herkese teşekkür ederim. Mutlu son :D
102 yazmasının sebebi kartın OC'lu çalışması, 100 yerine 102 alıyorsunuz yani.
Tamam teşekkür ederim ancak bu sorunu çözmem lazım. Sorun CPU dan mı GPU dan mı anlamadım. Çünkü dediğim gibi GPU ve CPU kullanımı azalınca veya artınca FPS değişiklikleri oluyor.

ne kadara topladınız hocam?
Monitör dahil 2600 tl hocam
*ASUS STRIX R9380 GAMING 4G GPU
*MSI H110M PRO-VD MOBO
*AEROCOOL KCAS 600W 80+ PSU
*AEROCOOL CRUISESTAR ADVANCE CASE
*INTEL CORE I5 6400 SKYLAKE CPU
*WESTERN DIGITAL 1TB HDD
*DELL E2216H 1920x1080 MONITOR

Yarın Radeon Settingsi sileceğim ve öyle deneyeceğim. Denedikten sonra sonucu burada paylaşırım.

Sınır 20 iş günü diye biliyorum. Ne kadar sürer ben bilemem :)

Sabah bilgisayarı açıp yaptığım ilk iş radeon settings'i kaldırmak oldu. Programı kaldırdım ve yeniden başlattım. Ekran kartı driverını silmedim sadece programı sildim. Yeniden başlattığımda GPU Tweak 2 programında değerlerin normale döndüğünü gördüm. Önceden sistem boştayken %40-50 VRAM kullanıyordu. Programı silip yeniden başlattıktan sonra %4 lük normal değerlere düştüğünü gördüm. Ayrıca GPU Tweak 2 programında önceden sistem boştayken Ekran Kartı sıcaklığı 70 derece üstündeydi. Silip yeniden başlattıktan sonra 40 derecelik makul değerlere düştü. Artık olmuştur diyerekten dua ederek girdim oyuna. Fakat değişen hiç bir şey yok. Yine aynı şekilde az FPS alırken GPU kullanımı %100 ve CPU kullanımı %50nin altında. Fakat CPU kullanımı %80 in üzerine çıkıp GPU kullanımı %50 nin altına düşünce FPS artıyor 80-90 FPS görüyorum yalnızca 1 saniyeliğine. Kısaca değişen hiçbir şey olmadı. Catalyst Control Center indirmeyi deniyorum. Artık bu soruna bir çözüm bulmam lazım yoksa delireceğim.

Sistemi yeniden başlattığımda değerler normaldi fakat GTA 5 e girip hiçbir şey düzelmediğini görüp oyundan çıktıktan sonra yine Eskisi gibi değerlere ulaştı. Şuan sistemde oyun açık değil ve GPU 70 derece üstüne. VRAM kullanımı %42

GPU Speed tam olarak ne oluyor? Sıkıntı yaşadığımdan beri sürekli %102 de ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor sabit %102.

Son durum bu şekilde.
Hocam bence sistemi aldığın yere bir götür derim. Foruma sorununu inşallah çözmüştür umuduyla girdim ama senin kadar bende üzülüyorum durumuna, kolay gelsin.

Hocam bence sistemi aldığın yere bir götür derim. Foruma sorununu inşallah çözmüştür umuduyla girdim ama senin kadar bende üzülüyorum durumuna, kolay gelsin.
Hocam sinerjiden aldım kargoyla İstanbul'a vermem gerekiyor ama nasıl olacağını bilmiyorum ve en kötüsü de hiç bir şey yapamadık deyip geri vermeleri olacak kesin.

Şuanda info@sinerji.gen.t adresine sorunumu açıklayarak mail attım. Bakalım ne diyecekler.

Hocam sinerjiden aldım kargoyla İstanbul'a vermem gerekiyor ama nasıl olacağını bilmiyorum ve en kötüsü de hiç bir şey yapamadık deyip geri vermeleri olacak kesin.

Şuanda info@sinerji.gen.t adresine sorunumu açıklayarak mail attım. Bakalım ne diyecekler.
İyi haberlerini bekliyoruz inşallah.

Yahu anlamadığım bir şey var, CPU %46, GPU %100 kullanılırken FPS 35, CPU %100, GPU %25'ken FPS 102. Vallahi kafayı yememişsindir umarım, bana öyle bir şey olsa ne yapardım bilmiyorum. Fizik kurallarına aykırı bi' durumdasın. Aklıma hiçbir şey gelmiyor açıkçası. İşlemciye yeterince güç gitmiyor diyeceğim ama neden gitmesin ki değil mi? Bence bi' BIOS update yap ve BIOS'u sıfırla. Umarım sorunun çözülür. Ayrıca farklı bir anakartta da denemelisin bence.

Yahu anlamadığım bir şey var, CPU %46, GPU %100 kullanılırken FPS 35, CPU %100, GPU %25'ken FPS 102. Vallahi kafayı yememişsindir umarım, bana öyle bir şey olsa ne yapardım bilmiyorum. Fizik kurallarına aykırı bi' durumdasın. Aklıma hiçbir şey gelmiyor açıkçası. İşlemciye yeterince güç gitmiyor diyeceğim ama neden gitmesin ki değil mi? Bence bi' BIOS update yap ve BIOS'u sıfırla. Umarım sorunun çözülür. Ayrıca farklı bir anakartta da denemelisin bence.
Yemin ederim bende anlamadım. Fizik kurallarına aykırı olmayı bırak direk evrene karşı çıkan bir sisteme sahibim şu an. Sistemi yoran oyunlarda sıkıntı yaşıyorum. LoL ve CS:GO da sıkıntım yok. Ben bu sistemi Overwatch oynamak için almıştım. Daha satın alamadım oyunu. Ama böyle bir sorun olacaksa yine hiç almayayım. Büyük ihtimal ekran kartında sorun var diye düşünüyorum. Bu sorunu yaşarken BIOS güncel değildi. Yaşadıktan sonra çözülür diye güncelledim. Ama sonuç yine aynı bir değişiklik yok. Farklı anakart bulabilecek durumda değilim. Kullandığımdan farklı anakartlar (1151p ve ddr4 2133 mhz) baya bir yüksek fiyatlarda.

Sinerji destekten cevap geldi.

Adsız.png

Hocam gerçekten üzüldüm geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum, gelişme var mı?
Sistemde bir gelişme yok sadece cevap geldi işte.

Siparişi verdiğim isim ve sipariş numaram bu: *****, *******
Ayrıca kargoda sorun çıkmasın diye montajı kendim yapmak istedim.
Sorunun neyden kaynaklandığı çözebilseydim zaten söylerdim ama gerçekten net bir fikrim yok.
Ekran kartını söküp size göndersem ve sorun çıkmaz ise bu sefer başka bir parça göndermem gerekecek sanırım. Bir bilginiz falan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Ben işlemciden mi ekran kartından mı veya anakarttan dolayı mı anlamadım. Eğer ekran kartında sorun varsa yakın fiyatlarda başka bir ekran kartıyla değiştirme şansımız var mıdır? Çünkü yaşadığım bu sorundan sonra tekrar aynı ekran kartını almak isteyeceğimi düşünmüyorum. Diyerek yanıtladım. Konu hala cevaplara açık. Her saatte bakıyorum e-postama. Cevaplarınızı esirgemeyin.

Bir şey gönderecek isem büyük ihtimal bu ekran kartı olur. Fakat göndermeden önce temiz bir format atarak sıfırdan Windows 10 kurmayı düşünüyorum. Sonrasına GTA 5 i indirebilir miyim bilemiyorum.
Cevapladığım e-postada ekran kartını değiştirebilme imkanımız var mıdır diye sordum. Eğer değiştirme şansım olursa RX470'in msi modeli çıktığında onunla değiştirmeli miyim? Nvidia, GTX 9** modellerine çok nadir sürücü çıkaracakmış. Tekrardan AMD almak gerçekten istemiyorum fakat sanırım mecburum.

Bana kalırsa anakart sıkıntılı. Bende sistemi toplarken Vatan daki arkadaş sağolsun beni MSi ' ın H110m anakartına karşı uyardı. Asus ve Gigabyte h110m de daha iyi bileşenler kullanıyor olanları al dedi. Asus aldım oldukça memnunum. Bence anakarttan ama başka bir şey de olabilir tabi. Geçmiş olsun :( .

!Hiç oyuna girmeden bile! bilgisayarı açtıktan sanırım 20 dakika sonra ekran kartı 75 dereceye ulaşıyor. %44 VRAM kullanıyor. Anakartın bu durumdaki suçunu anlamadım. Çok fazla h110m kullanan var neden sadece ben o zaman. Ayrıca forumdaki bütün R9 380 kullanıcıları sıkıntı yaşıyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı