R9 380 Performans Sorunu

Muhammet Demir

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim iyi olmasına rağmen tüm oyunlarda kasma sorunu var fps 150 vsync kapalıyken ekran kırılması oluyor. Vsync açıkken 60 fps sınırlıyor fakat gene oyunlar kasıyor.
FIFA 16'da vsync kapalıyken fps 150 fakat ekran kırılmasından kasmaktan beter oluyor.
İkinci resimde vsync açık fakat fps 40'a düşüyor ve 33 ms gibi gecikme yaşanıyor ve oyun aşırı kasıyor.
En basit grafikli FIFA 9'da bile oyun kasıyor 60 fps görmesine rağmen. Sorun monitörün 59 hz olmasından mıdır ya da Hz desteği daha düşükte ondan mı? Ya da ekran kartından mı? Veya başka bir parçadan? Yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim;
  • Ekran Kartı: AMD R9 380
  • İşlemci: i5 4460
  • Anakart: H97 Pc Mate
  • RAM: 8 GB
  • PSU: 600 watt
  • Monitör: Aoc E2470Sw 59 Hz.

Yardım edecek kimse var mı? Forumda yazım kurallarına dikkat edilmesi güzelde bu yüzden uyarı almak ve açtığım konuya bir gün boyunca cevap verememek gereksiz olmuş.

Sebebini nasıl anlayabilirim en azından o konuda bilgi alabilir miyim?

Sorununuzun darboğaz ile bir ilgisi yok şöyle ki, göndermiş olduğunuz videoda işlemci kullanımı %60 çalışmanın üstüne çıkmıyor. ikinci olarak youtube üzerinden "i5 4460 r9 380" tagleriyle arama yaptırdığınızda karşınıza yaklaşık 24.400 video çıkıyor ve bu tarz bir sistemde darboğaz sorunundan bahsedilmiyor.

Sorununuzun nedeni olabilecek olaylar şunlar. Yazılımsal olarak ;
  • Windows güncellemelerini yapmamış olabilirsiniz ( Microsoft Visual C++ ve Directx 11 vb. gibi ).
  • Yanlış ya da Beta sürücü kurulumu. ( 16.11 yada 16.12 Crimson sürümü bulundurmalısınız)
  • Asus Gpu Tweak yada MSI Afterburner ile ekran kartızın frekans değerlerini kontrol edebilirsiniz.
  • Oyununuz orjinal olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
Bunlara ek olarak başka oyunlarda buna benzer denemeler yaptınız mı yaptıysanız nasıl sonuçlar aldınız? Bunlar paylaşırsanız daha çok yardımcı olunabilir.

Tam sistem özelliklerini yazabilirmisiniz?
Sistemim;
  • Ekran Kartı: AMD R9 380
  • İşlemci: i5 4460
  • Anakart: H97 Pc Mate
  • RAM: 8 GB
  • PSU: 600 watt
  • Monitör: Aoc E2470Sw 59 Hz.

Windows güncellemeleri güncel, crimson sürümü kurulu, oyunlar orjinal bazı oyunlarda bu sorun yok özellikle futbol gibi ani kamera oynamaları olan oyunlarda bariz kasma ve titreme var.
Ama kaynak izleyicide bişey farkettim, işlemcinin frekans değerleri hep %100de bazen %105'e çıkıyor. Bilmiyorum bir alakası var mıdır.
@yigit05 @İlkay Ş.

Kesinlikle doğru demiş Egehan Orçun. Vatan Bilgisayar'a gitmeden önce kafanda ya da kağıtta sistemi toplayacaksın diyeceksin bu sistemi ver bana gerisine karışma. Toplama işini de kendin yap zor birşey değil olmadı elbet anlayan arkadaşın vardır. Ddr4 anakarta ddr3 ram, corsair,zalman gibi kasalar yerine everest,frisby gibi markalar öneren çalışanlardan bir şey beklememeli. Vatan Bilgisayarın İstanbulda 2-3 şubesinde işten anlayan adam çalışıyor o kadar gerisi boş. CPU soğutucunun jelatinini çıkarmayıp i7 işlemci yakmasından tut yanlış kablolamasına kadar pek çok sorunla karşılaşılabiliyor.

Son düzenleme:
Öncelikle MSI Afterburner kullanıyorsan kaldırmanı öneririm yada başka bir utility. Çünkü @Akoleroski 'nin de söylediği gibi çakışıyorlar.

İkincisi, Vsyn-c'ı sadece FPS değerlerin 80+ 90+ üzerindeyken açmanı öneririm. Çünkü basitçe Vsyn-c monitörün performansı (yenileme hızı) ile ekran kartının performansını (yenileme hızı) eşit tutmaya çalışır. Ayrıca 60 FPS'e sabitlerki kart zorlanmasın. Zorlanırsa eşitlik bozulur ve yatay çizgiler çıkmaya başlar. Tam tersi FPS değerlerin 60'ın altında ise bu sefer eşitlemekte çok zorlanır sürekli performans sorunları çıkar.

Eğer hdmi kullanıyorsan DVI denemeni öneririm. Monitör ile ekran kartı Hz çakışabiliyor. Hdmi teknolojisi en çok 60Hz destekliyor.

Senin sorunlarının aynısını bende yaşamıştım zaman geçtikçe daha çok sorunlar çıktı, Sonuç; R9 280 Dual-X görüntüde çizgi ve sallanma sorunu

Anladım, herkes yazılımsal konusunda hem fikir galiba yarın format atıp windows 7 yüklemeyi düşünüyorum.Bilgisayarında içini açar kontrol ederim az çok anlarım sistem toplamaktan.Eğer düzelmezse artık servise yollarım.DVI kullanıyorumda malesef işte bir türlü sorunun çözümünü bulamadım teşekkürler.

Sadece bu da değil bazen tek amaçları ticaret olan amirleri çalışanlara hedef göstererek şu marka model stokları eritin diyorlar. Çalışan ne yapsın emir kulu sonuçta işten anlasa bile mecburen o ürüne yönlendirmek zorunda kalabiliyor.

Format attım amd 15.7.1 yükledim teklemelerde gözle görülür iyileşme var çok hafif bir titreme var ama eskisi gibi değil ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…