R9 380 Termal Macun Değişimi

Eki Görüntüle 570259

Üst cevabıma düzeltme olarak eklemiştim burada kaç görünüyor bir de hangi slotlara takılı tek kanal çalışıyor RAM'ler.

Ayrı ayrı slotlara takılı. Ramlarin bir sırası vardı ama unuttum onu. Gigabyte X58-UD3R v1 anakartım var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 27
Ayrı ayrı slotlara takılı. RAM'larin bir sırası vardı ama unuttum onu. Gigabyte X58-UD3r V1 anakartım var.

Çift/Üç kanal bellek mimarisi destekliyor anakartınız RAM'ler hangi slotlara takılı bir de ekran kartınız hangi slota takılı 4X PCI Express X16 slotu var ama 2'si X8'de çalıştırıyor. RAM'lerin 2 mavi veya 2 beyaz slota ekran kartının da en baştaki slota takılı olduğundan emin olun.

Dosya Ekleri

• 8920323719218.jpg
    8920323719218.jpg
    66,2 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Bu model için normal sayılabilecek bir değer diyebilirim. Yaz sıcaklarının etkisi çok büyük tabii ki. Macun yenilemesi yapılırsa 5-10 derece arası düşüş olabilir.
Sanmıyorum bilgisayarı kullandığım oda genelde sıcak oluyor. Aynı kartı 4 senedir sıkıntısız bir şekilde çalıştırıyorum. 78-79 derece bu kart için yük altında normal seviyede. Bu kart çok rahat 90 dereceye kadar kaldırabilir. Bu seri kartlar yüksek sıcaklıkta çalışıyor macun yenilemesi ile 5-10 dercelik bir düşüş olacağını zannetmiyorum. Bence ısı borularındaki ve fanlardaki tozu almanız yeterli.

Sanmıyorum bilgisayarı kullandığım oda genelde sıcak oluyor. Aynı kartı 4 senedir sıkıntısız bir şekilde çalıştırıyorum. 78-79 derece bu kart için yük altında normal seviyede. Bu kart çok rahat 90 dereceye kadar kaldırabilir. Bu seri kartlar yüksek sıcaklıkta çalışıyor macun yenilemesi ile 5-10 dercelik bir düşüş olacağını zannetmiyorum. Bence ısı borularındaki ve fanlardaki tozu almanız yeterli.
Kesin bir şey belirtmedim düşebilir dedim sadece. Bu seri kartlar maalesef yüksek sıcaklıklarda çalışıyorlar. Bende kullandım bu modelleri. Yaz aylarında bu sıcaklıklar bu seri kartlar için normal diye düşünüyorum. Ben kullanırken 80-83 derece arası seyrediyordu genelde. Ama macun bir nebze olsun fayda sağlayacaktır. Şuan kullandığım ekran kartım boşta 55 derece civarlarında seyrediyor. Yüke bindirdiğim de 75 dereceyi geçtiği oluyor. Hava sıcaklığı 40 derece, eşyalar durduğu yerde ısınıyor zaten. :) Yaz aylarında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını çok umursamamak lazım.

Kesin bir şey belirtmedim düşebilir dedim sadece. Bu seri kartlar maalesef yüksek sıcaklıklarda çalışıyorlar. Bende kullandım bu modelleri. Yaz aylarında bu sıcaklıklar bu seri kartlar için normal diye düşünüyorum. Ben kullanırken 80-83 derece arası seyrediyordu genelde. Ama macun bir nebze olsun fayda sağlayacaktır. Şuan kullandığım ekran kartım boşta 55 derece civarlarında seyrediyor. Yüke bindirdiğim de 75 dereceyi geçtiği oluyor. Hava sıcaklığı 40 derece, eşyalar durduğu yerde ısınıyor zaten. :) Yaz aylarında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını çok umursamamak lazım.
Yüksek sıcaklıklarda çalışabilen bir kartın yüksek sıcaklıkta çalışması sıkıntı değildir. Eğer bu sıcaklıkları kaldıramayıp böyle çalışsaydı o zaman sıkıntı olurdu.

Çift/Üç kanal bellek mimarisi destekliyor anakartınız RAM'ler hangi slotlara takılı bir de ekran kartınız hangi slota takılı 4X PCI Express X16 slotu var ama 2'si X8'de çalıştırıyor. RAM'lerin 2 mavi veya 2 beyaz slota ekran kartının da en baştaki slota takılı olduğundan emin olun.
Maalesef 2 aynı mavi slota ya da 2 aynı beyaz slota taktığım zaman ya ramleri okumuyor, ya da kısa kısa bip sesleri veriyor. 11 defa sanırım. Bu da bellek hatasından kaynaklanıyor diye biliyorum.ç

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı