R9 380X ve i5 6400 Sistemde FPS düşüşü

Fausemal

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar iyi forumlar.
ASUS STRIX R9 380X OC Edition ekran kartı.
i5 6400 işlemci.
HyperX Fury 8 GB DDR3 RAM.
ASUS H170M DDR3 anakart kullanıyorum.
Bilgisayarımı 5 sene önce topladım 5 sene içinde yüzeysel temizliğini düzenli olarak yaptım. (Termal macun hariç) driverlar güncel Windows güncel.
Bu sene format attım fakat 5 sene önceki oynadığım oyunda bile eskiye göre ciddi FPS düşüklüğü yaşıyorum, bir ara internetim olmadığı için evimde 1 sene kadar kullanmadım bilgisayarımı. Bu FPS düşüklüğünün sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben R9 380 kullanıyorum. Aynı sorun bende de vardı. Eğer ASUS Tweak kurduysanız sorun çıkarıyor. Ekran kartı 90 derece olmasına rağmen fanları çalıştırmıyor. Dolayısı ile oyuna drop giriyor. Ben Tweak'ı sildim sorun çözüldü. Otomatik ayarlıyor artık.

Aynı sisteme sahiptim sizinle şu an arkadaşım kullanıyor sistemi. 3. Senesinde macun yenilemeye karar verdim (çok geç kalmışım biliyorum). Macun kurumuştu. Sizde'de aynı problem vardır bence. Parçaları düzgünce söküp detaylıca temizleyin. Macun yenilemesi yapın. Kasanızın hava almasında problem varsa hava akışını iyileştirin. Ek olarak bana sorarsanız temiz bir Windows kurulumu yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı