R9 380X'den RX 570'e geçmek gerekli mi?

Ben senin yerinde olsam ekran kartını durdururum işlemci anakart ram değişimi yaparım tekil performansı yerlerde bi işlemci bendede Fx 8300 var ama hiç memnun değilim Ryzen işlemci kullandıktan sonra çöp bir işlemci serisi olduğunu anladım bu Fx'in Fx4100, Fx6300, Fx 8300 tecrübem var. Ben büyük fark göreceğini düşünmüyorum onun için o işlemciye ekran kartı güncellemesi yanlış olur.

8 GB mi önerirsiniz yoksa 4 GB yeterli midir?
4GB aldım ben bence yeterli, kart 8GB VRAM kullanacak güçte değil zaten.
Dediğim gibi işlemciniz benimkinden bile güçsüz ancak bir süre daha oyundan oyuna idare edebilir sizi. Çıldırmamak ya da sistemi parçalamamak için felan güncelleme yapmanızı öneririm :) Ben saldım artık uğraşmıyorum O.C. ile sistem de stabil, bütçem olunca sistemi satıp komple güncelleyeceğim.

Buradan yeni üye indirimi ile 945 TL civarına almıştım bunun da bilgisini vereyim dedim.

4GB aldım ben bence yeterli, kart 8GB VRAM kullanacak güçte değil zaten.
Dediğim gibi işlemciniz benimkinden bile güçsüz ancak bir süre daha oyundan oyuna idare edebilir sizi. Çıldırmamak ya da sistemi parçalamamak için felan güncelleme yapmanızı öneririm :) Ben saldım artık uğraşmıyorum O.C. ile sistem de stabil, bütçem olunca sistemi satıp komple güncelleyeceğim.

Buradan yeni üye indirimi ile 945 TL civarına almıştım bunun da bilgisini vereyim dedim.
Kardeşim niye işlemciyi parçalayayım şuan ciddi mevla bir param olmadığı için sadece ekran kartı değişimi yapmak zorundayım.
Ayrıca niye işlemciyi kötülüyorsunuz render ve fotoshop için gayet güzel bir işlemci yani en azından benim işimi görüyor.
İşlemci sıcaklığının 70 derenin üstüne çıktığını hiç görmedim.
Eğer gerçekten büyük bir darboğaz söz konusuysa anakart değiştirmeden AM3+ sokete alabileceğim en güçlü işlemciyi yazarsanız sevinirim.

Kardeşim niye işlemciyi parçalayayım şuan ciddi mevla bir param olmadığı için sadece ekran kartı değişimi yapmak zorundayım.
Ayrıca niye işlemciyi kötülüyorsunuz render ve fotoshop için gayet güzel bir işlemci yani en azından benim işimi görüyor.
Eğer gerçekten büyük bir darboğaz söz konusuysa anakart değiştirmeden AM3+ sokete alabileceğim en güçlü işlemciyi yazarsanız sevinirim.
Ben size işlemciyi parçalayın demedim zaten hocam. O işlemciye öyle bir işlem yapılıyor mu onu bile bilmiyorum. İşlemciyi kötülemiyorum size öneri veriyorum size faydalı olabilmek adına kendi yaşadığım deneyimi birinci ağızdan aktarıyorum bunu yanlış anlıyorsunuz. İşinizi görüyor ve oynadığınız oyunlarda sorun yaşatmıyorsa siz bilirsiniz beni ilgilendirmez.

RX 570 Armor 4GB öneririm bütçeniz varsa 8GB Armor u öneririm 150 TL civarı bir fark var.
Armorların soğutması sorunlu değil ekran kartının normal çalışma sıcaklıkları o her kartın dayanabileceği, çalıştığı ve maksimum sıcaklık değerleri farklıdır.

İşlemci olaraak ise sırasıyla Bütçenize göre
Ryzen 3 1200. Ryzen 3 1300X, Ryzen 5 1600,
Ryzen 5 1600X ya da Ryzen 5 2600

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı