R9 3900X sistem oyun oynarken reset atıyor

YagamiLight61

Hectopat
RAM
G.Skill SniperX Orman Kamuflaj 8GB (1x8GB) DDR4-3200Mhz CL16 Gaming Ram
SSD veya HDD modeli
CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3080 VISION
Anakart
Gigabyte B550M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 9 3900X On İki Çekirdek 3.80 GHz İşlemci
Merhaba yaklaşık 25 aydır kullandığım bilgisayarım son birkaç gündür oyun oynarken reset atıyor.
Bilgisayar kapanıyor ve kasadaki Power ışığı yanıyor ama hiçbir şekilde ekran gelmiyor, tuşa basılı tutup bilgisayarı kapatıp yeniden açınca sorunsuz açılıyor.

Voltaj düşüklüğünden mi vs diye düşündüm(sorunun başladığı gün binada asansör bozuldu ve yapıldı belki bir şekilde alakası vardır diye) bu sebeple bugün bilgisayarı masaüstü açık şekilde 3 saat açık tuttum hiçbir şekilde reset atmadı, ondan sonra 2 saati aşkın süre oyun oynadım(2K çözünürlükte Very highta Assassin's Creed Odyssey oynadım) ve hiç reset atmadı, sonra birkaç saat bilgisayarı kapattım tekrar açınca yaklaşık 20-30 dakikalık oyun oynayışın ardından bilgisayar yine kendisini kapattı.
Sistem 2 senedir hiçbir şekilde böyle bir problem vermemişti daha önce. Sıcaklık değerlerini vb. paylaşıyorum.
"Power reporting deviation" kırmızı olarak çıkıyor(%71.1'e kadar düştüğünü gördüm).
Ne yapabilirim sorun nerededir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu arada yaklaşık 1-1, 5 ay önce de bilgisayar mavi ekran vermişti ve bootlamıyordu klavyeyi vs. görmüyordu bu yüzden BIOS pilini çıkarttım ondan sonra BIOS'u güncellemedim veya hiçbir ayar yapmadım ama dediğim gibi bu sorun sadece 3 ya da 4 gündür var.

Ryzen9 3900X işlemci.
Gigabyte RTX 3080 vision ekran kartı.
2X 16 GB 3200 MHz RAM.
Gigabyte B550M anakart.
750 watt %80 PSU.

Güncel++

Merhaba yaklaşık 25 aydır kullandığım bilgisayarım son birkaç gündür oyun oynarken reset atıyor.
Bilgisayar kapanıyor ve kasadaki Power ışığı yanıyor ama hiçbir şekilde ekran gelmiyor, tuşa basılı tutup bilgisayarı kapatıp yeniden açınca sorunsuz açılıyor.

Voltaj düşüklüğünden mi vs diye düşündüm(sorunun başladığı gün binada asansör bozuldu ve yapıldı belki bir şekilde alakası vardır diye) bu sebeple bugün bilgisayarı masaüstü açık şekilde 3 saat açık tuttum hiçbir şekilde reset atmadı, ondan sonra 2 saati aşkın süre oyun oynadım(2K çözünürlükte Very highta Assassin's Creed Odyssey oynadım) ve hiç reset atmadı, sonra birkaç saat bilgisayarı kapattım tekrar açınca yaklaşık 20-30 dakikalık oyun oynayışın ardından bilgisayar yine kendisini kapattı.
Sistem 2 senedir hiçbir şekilde böyle bir problem vermemişti daha önce. Sıcaklık değerlerini vb. paylaşıyorum.
"Power reporting deviation" kırmızı olarak çıkıyor(%71.1'e kadar düştüğünü gördüm).
Ne yapabilirim sorun nerededir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu arada yaklaşık 1-1, 5 ay önce de bilgisayar mavi ekran vermişti ve bootlamıyordu klavyeyi vs. görmüyordu bu yüzden BIOS pilini çıkarttım ondan sonra BIOS'u güncellemedim veya hiçbir ayar yapmadım ama dediğim gibi bu sorun sadece 3 ya da 4 gündür var.

Ryzen9 3900X işlemci.
Gigabyte RTX 3080 vision ekran kartı.
2X 16 GB 3200 MHz RAM.
Gigabyte B550M anakart.
750 watt %80 PSU.

.

Dosya Ekleri

• hwinfo2.png
    hwinfo2.png
    288,1 KB · Görüntüleme: 59
  • hwinfo1.png
    hwinfo1.png
    294,3 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Minidump paylaşın.

Minidump paylaşın.
İşin kötüsü minidump klasörü tamamen boş. Bilgisayar hiçbir şekilde mavi ekran falan vermiyor direkt kapanıyor ve power tuşunun ışığı yanmaya devam ediyor ama hiçbir şekilde işlemci falan çalışmıyor. Daha sonra o ışık yanarken eğer powera basarsam bilgisayarı açmak için, işlemcinin fanı çalışmaya başlıyor ama ekran gelmiyor. Powera basılı tutarak bilgisayarı kapatıp yeniden açınca ekran geliyor

İşin kötüsü Minidump klasörü tamamen boş.
O halde Olay Görüntüleyicisi paylaşın.

O halde Olay Görüntüleyicisi paylaşın.
Hocam emin olmamakla beraber sanırım her kapandığında şu hatalar oluşmuş.

Hatalı uygulama adı: etinit.exe, sürüm: 8.0.0.10, zaman damgası: 0x5c6e5df7
Hatalı modül adı: KERNELBASE.dll, sürüm: 10.0.19041.2364, zaman damgası: 0x1e5c8604
Özel durum kodu: 0xe0434352
Hata uzaklığı 0x0012e292
Hatalı işlem kimliği: 0x3978
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d920381f4d5cbe
Hatalı uygulama yolu: C:\Program Files (x86)\GIGABYTE\EasyTune\etinit.exe
Hatalı modül yolu: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Rapor kimliği: 5ca6f880-f242-4e8e-8c85-9edaf9a77fd9
Hatalı paket tam adı:
Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

Hatalı uygulama adı: etocfile.exe, sürüm: 8.0.0.16, zaman damgası: 0x5e4663a1
Hatalı modül adı: KERNELBASE.dll, sürüm: 10.0.19041.2364, zaman damgası: 0x1e5c8604
Özel durum kodu: 0xe0434352
Hata uzaklığı 0x0012e292
Hatalı işlem kimliği: 0x3958
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d920381f4c81bf
Hatalı uygulama yolu: C:\Program Files (x86)\GIGABYTE\EasyTune\etocfile.exe
Hatalı modül yolu: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Rapor kimliği: 915c6f0e-ac72-4d35-a3ba-1280b36468ae
Hatalı paket tam adı:
Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

Uygulama: etocfile.exe
Framework Sürümü: v4.0.30319
Açıklama: İşlenmeyen bir özel durum nedeniyle işlem sonlandırıldı.
Özel Durum Bilgisi: System.IO.FileLoadException

Uygulama: etinit.exe
Özel Durum Bilgisi: System.IO.FileLoadException

Uygulama: ArmouryCrate.UserSessionHelper.exe
Özel Durum Bilgisi: özel durum kodu c0000005, özel durum adresi 00007FFBC1681371
Yığın:

EasyTune ve Armoury Crate yazılımlarını kaldırın.

EasyTune ve Armoury Crate yazılımlarını kaldırın.
Deneyeceğim teşekkürler

Bunu yaptım ama olmadı ya. Yine kapanıyor anlamadığım olay bu olay görüntüleyicisinde de alakalı bir şey göremiyorum yani bakıyorum oynadığım oyunla da ilgili bir şey yok başka bir şeyle de. genelde hep pcyi yeniden açtığımda başlatılan şeyler var.

Bilgisayarı kapandıktan belli bir süre sonra açtım ki tam olarak kapandığı andaki hataları paylaşabileyim. O hatalar şu şekilde.
Windows Defender durumu SECURITY_PRODUCT_STATE_ON durumuna başarıyla güncelleştirildi.

Çevrimdışı alt düzey geçiş başarılı oldu.

2122-12-13T14:55:29Z sırasındaki yeniden başlatma için Yazılım Koruması servisi başarıyla zamanlandı. Neden: RulesEngine.

Yeniden => Windows Defender durumu SECURITY_PRODUCT_STATE_ON durumuna başarıyla güncelleştirildi.
Ve 3. kez => Windows Defender durumu SECURITY_PRODUCT_STATE_ON durumuna başarıyla güncelleştirildi.

Bugün (8 ocak) bilgisayara temiz format attım. Şu anda bilgisayarda sadece battle.net epic games ve steam yüklü. COD Black Ops Cold War yükledim ve oyunu ilk açışta optimizasyon için ayarlar yapıyor oyun, compiling falan o işlem sırasında bilgisayar kendini yine kapattı.
Yine minidump dosyası yok, olay görüntüleyicisine baktığımdaysa bilgisayar kapanmadan hemen önce yazanlar sadece şunlar.
2122-12-15T13:48:32Z sırasındaki yeniden başlatma için Yazılım Koruması servisi başarıyla zamanlandı. Neden: RulesEngine.
Çevrimdışı alt düzey geçiş başarılı oldu.

Bu ikisinin de kaynağı Security-SPP

Ayrıca bilgisayar bazen şöyle bir hata vermiş

https://AMD-KeyId-907d65e9b562315997dd5ad086b2b7598957b92c.microsoftaik.azure.net/templates/Aik/scep aracılığıyla WORKGROUP\WIN-5G3GNGUGJDB$ için SCEP Sertifikası kaydı başlatma işlemi başarısız oldu:

GetCACaps
GetCACaps: Not Found
{"Message":"The authority \"amd-keyid-907d65e9b562315997dd5ad086b2b7598957b92c.microsoftaik.azure.net\" does not exist."}
HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Sun, 08 Jan 2023 13:43:26 GMT
Content-Length: 121
Content-Type: application/json; charset=utf-8
X-Content-Type-Options: nosniff
Strict-Transport-Security: max-age=31536000;includeSubDomains
x-ms-request-id: 3d8d2fa4-dd2d-436c-b399-bd32ad7aa00d

Yöntem: GET(453ms)
Aşama: GetCACaps
Bulunamadı (404). 0x80190194 (-2145844844 HTTP_E_STATUS_NOT_FOUND)
bunun kaynağı da CertificateServicesClient-CertEnroll

Kasayı açtım ve ekran kartını vs temizleyip yeniden takayım dedim, ekran kartının pcie kablosunun biri çok rahat otururken diğeri oturmuyordu. baktım pinlerden birisi oynamış yerinden, küçük bir düz tornavida ile onu düzelttim ve bilgisayarı açtım. öncekine kıyasla uzunca bir süre hiçbir sorun olmadı ve kapanmadı ondan sonra pc kendini kapattı. ama kasadaki power tuşu hâlâ yanıyor kapandığında ve eğer hâlâ yanarken basarsam işlemcinin fanları dönmeye başlıyor işlemci çalışıyor ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyor(işlemcide dahili grafik kartı yok yani ekran kartı çalışmıyor olabilir o an) power tuşuna basılı tutup pcyi kapatıp yeniden açtığımda ekran tamamen normal geliyor ve bilgisayar tamamen normal hiçbir şey olmamış gibi açılıyor.

Dosya Ekleri

• olay.PNG
    olay.PNG
    321,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı