R9 3900X sistem Trident Z 32 GB RAM ile mavi ekran veriyor

• Konuyu başlatan Elbar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 792

Elbar

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. Benim anakartim ASUS TUF Gaming X570 PLUS ve G.Skill Trident Z 32 GB RGB RAM kullaniyorum. Problemim neden kaynaklaniyor tam anlayamiyorum. 32 GB RAM'le 3D programlarda calisinca mavi ekran geliyor, ama tek RAM 16 GB calistirinca mavi ekran gelmiyor. Bazi arkadaslar bana islemcin AMD Ryzen 3900X-IN Intel XMP için uyumluluk saglamadigini soyledi. Eger bu uyumluluk saglamiyorsa o zaman 16 GB olunca da uyumluluk saglamasin ya. Tek RAM'i butun slotlarda tek tek denedim hiçbir sorun cikmadi. Baska 32 GB RAM taktim yine mavi ekran hatasi geldi. Problem kesin RAM problemi ama anakarttan mi yoksa RAM'de mi problem bunu bulamadim işte.

Extreme Memory Profile, RAM'leri stok hızından vadedilen hızlara aşırtır bir nevi. Dediklerimi yaptınız mı, sonuçlar nedir?

Extreme Memory profile, RAM'leri stok hızından vadedilen hızlara aşırtır bir nevi. Dediklerimi yaptınız mı, sonuçlar nedir?

Teşekkür ederim. RAM'lari bana veren adam 64 GB kit RAM'in icinden 32 GB 2 tane RAM vermis,1/4 slotunda kusursuz calisiyor. Ama 1/3 olmasi mi lazim Dual olmasi için? 1/3 yapmak için yeni RAM almam gerekir mi? 32 GB kit yoksa 1/4'te ayni performansi alabilecek miyim?

Çift kanal olması için 2 ve 4. slotlarda olmalı RAM'ler, sizin anakartınız için. Öteki türlü çift kanal performansı alamazsınız. Mavi ekran sorununuzun sebebi de bu olmalı. 32 GB RAM istiyorsanız 16x2'lik bir kit alın ve belirttiğim slotlara takın. Sonucu belirtirseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı