R9 390x boşta ısınma sorunu

erhankaftan

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. Forumda biraz dolaştım ama cevap bulamadığım için yeni konu açmaya karar verdim. 9 ay önce topladığım sisteme sapphire r9 390x ekledim. Normalde karttan memnunum fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir sorun var o da PC tamamen boştayken gereksiz yere ısınması ve fan çalıştırması resmi ekliyorum. PC'yi açtıktan 10 dakika sonra kendi kendine çıkan değerler hiç işlem yapmadan önce direk SS alıp konuyu açtım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar arkadaşlar. Forumda biraz dolaştım ama cevap bulamadığım için yeni konu açmaya karar verdim. 9 ay önce topladığım sisteme sapphire r9 390x ekledim. Normalde karttan memnunum fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir sorun var o da PC tamamen boştayken gereksiz yere ısınması ve fan çalıştırması resmi ekliyorum. PC'yi açtıktan 10 dakika sonra kendi kendine çıkan değerler hiç işlem yapmadan önce direk SS alıp konuyu açtım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 205603
Kardeşim bu fotoğrafta sistem boşta değil. Ekran kartını kullanan bir uygulama ya da başka bir şey var. Onu bulmalısın. Bende karşılaştım bununla. Driver kaldır ve otomatik driver yüklemeyi devre dışı bırak ve elle kur. Overclock varsa sıfırla. %84 kullanıma göre sıcaklık değerleri normal. GPU ve bellek kullanımından ekran kartının o an yükte olduğunu anlamalısın.

Arkadaşlar bu arada format attıktan sonra lisanslı bir windows 7 ultimate kurmayı düşünüyorum. Açıkçası windows 10 bana pek kullanışlı gelmedi. 2020 ye kadar sorunsuz kullanılacağını güvenlik desteğinin vs... devam edeceğini öğrendim. Doğru mudur? Doğruysa kurduktan sonra herhangi bir uygulama ya da oyunda uyum ve destek sorunu yaşar mıyım?

Windows 7'nin fişi çekileli çok oldu, öyle bir şey yok. Windows 10 PRO 64 BİT kullan.
Kardeşim windows 10 mobile uydurulacak diye rezil edilmiş hiç bir ayara doğrudan ulaşamıyorsun dandik dandik uygulamalar kurulmuş. Arka planda gereksiz bir sürü program çalışıyor. PC yeterli olsa bile sinir bozucu bana göre o yüzden güvenlik desteği kalkana kadar windows 7 kullanmak beni daha mutlu edecektir. Sadece oyunlar da ve programlar da sorun yaratır mı onu merak ediyorum.

Windows 7 kurulum başlattığım zaman mouse ve klavye iptal oluyor, kurulum ekranında hiçbir işlem yapamıyorum. Bunun bir çözümü var mı acaba?
Israrla WİN7 kuracağım diyorsun yani pekala sen bilirsin. BİOS'tan klavye ve mouse ayarlarını yapabilirsin muhtemelen oradan kapalıdır, daha önce başıma gelmişti. Ancak; ister ssd ister program ister oyun açısından WİN10 çok çok daha iyi. WİN7'nin ömrü bitti, ağırlıktan başka bir şey değil bu saatten sonra.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı