R9 390x boşta ısınma sorunu

erhankaftan

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. Forumda biraz dolaştım ama cevap bulamadığım için yeni konu açmaya karar verdim. 9 ay önce topladığım sisteme sapphire r9 390x ekledim. Normalde karttan memnunum fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir sorun var o da PC tamamen boştayken gereksiz yere ısınması ve fan çalıştırması resmi ekliyorum. PC'yi açtıktan 10 dakika sonra kendi kendine çıkan değerler hiç işlem yapmadan önce direk SS alıp konuyu açtım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa yeterince temiz hatta arada kapağını çıkarıp çalıştırıyorum kasada hava akışı yok mu diye gene aynı. Yük altında hiç bakmadım kaç derece fakat fan sesinde hiç bir değişiklik olmuyor hatta saatlerce oynamama rağmen oyunda fps düşüşü dahi olmuyor ama durağan halde 75 derece çok canımı sıkıyor. Yarın da format atmayı düşünüyorum. Geri bildirim yaparım. Teşekkür ediyorum.
Sıradan bir SAPPHİRE vakası.

İyi akşamlar arkadaşlar. Forumda biraz dolaştım ama cevap bulamadığım için yeni konu açmaya karar verdim. 9 ay önce topladığım sisteme sapphire r9 390x ekledim. Normalde karttan memnunum fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir sorun var o da PC tamamen boştayken gereksiz yere ısınması ve fan çalıştırması resmi ekliyorum. PC'yi açtıktan 10 dakika sonra kendi kendine çıkan değerler hiç işlem yapmadan önce direk SS alıp konuyu açtım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 205603
Aynı kartı bende kullanmaktayım aynı sorun bende de var ama işin garibi aa oyun oynar ikende 72 derecede kalıyor ve daha fazla ısınmıyor. Eger çözümünü bulabilirseniz paylaşırsanız sevinirim.

Boşta ısınma olayı aslında 100% GPU kullanımından kaynaklıdır büyük ihtimalle. Yoksa neden ısınsın çalışmayan kart. Bende sağlam bir virüs taraması ile çözdüm. Kmspico benzeri crackli programlardan bitcoin virüsü yedim galiba yada bitminer tam bilmiyorum. Windows upd.exe isimli bir dosya buldu sildi kurtuldum. Büyük ihtimal virüs veya arkada planda kullanan bir programdır. Format atmakda çözüm tabi en temizi ben atmadım ama. Zaten sistem yeniydi boştan yere kmspico kurdum gittim key aldım hemen.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı