R9 390X Marka Seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dolayısıyla Msı için 100 W daha az PSU yeterli olmaz mı, hocam?

Hayır, OC ile aradaki fark 5-6 , hatta daha fazla bile olabilir.
MSI'ın OC yeteneği zirvede.

Msı'a bütçe yeter iken Sapphire alınmaz. 300 ₺ için, sistemin geleceğini tehlikeye mi, atacağım? 300 ₺ daha verir kafam rahat oynarım.
Bırak SSD'im olmasın, daha sağlam ekran kartım olsun. Derdim olmaz. Sistemle bir daha uğraşmadan, oyunuma bakarım.

Madem öyle, imzanızda neden, Zotac (en ucuz) değil de Msı tercih ettiniz?
Ben cevap vereyim, rahat, daha performanslı ve sağlam bir kullanım için.
Zotac ne ise, Sapphire o.

Kendi görüşün saygı duyarım. Bir başkasıda ona 300 TL fazla vereceğime gider SSD alırım der ona da saygı duyarım. Kimisi 980Ti kingpin alır overclockla 5 FPS fazla alır mutlu olur kimisi daha uygun bütçeli modelle 5 FPS az alır mutlu olur.

Kendi görüşün saygı duyarım. Bir başkasıda ona 300 TL fazla vereceğime gider SSD alırım der ona da saygı duyarım. Kimisi 980Ti kingpin alır overclockla 5 FPS fazla alır mutlu olur kimisi daha uygun bütçeli modelle 5 FPS az alır mutlu olur.

Hocam, ben 5 Fps'i örnek verdim. Msı Gtx kartlarında 12 Fps fark oluyor, OC edilmiş ile, fabrika çıkışlı MSI'ın. Fakat AMD tarafında, OC performans artışında pek bilgim yok. Fakat, fabrika çıkışında bile önde olan Msı, OC yeteneği de daha fazla, Sapphire 10 Fps fark atmasını beklerim.

Hocam, ben 5 Fps'i örnek verdim. Msı Gtx kartlarında 12 Fps fark oluyor, OC edilmiş ile, fabrika çıkışlı MSI'ın. Fakat AMD tarafında, OC performans artışında pek bilgim yok. Fakat, fabrika çıkışında bile önde olan Msı, OC yeteneği de daha fazla, Sapphire 10 Fps fark atmasını beklerim.

Eğer dediğin gibi olsa yurtdışında nispeten fiyatları aynı olan Sapphire 390X'i kimse almazdı. Yurtdışında millet enayi mi gidip daha düşük performanslı Sapphire alıyor o zaman.

Eğer dediğin gibi olsa yurtdışında nispeten fiyatları aynı olan Sapphire 390X'i kimse almazdı. Yurtdışında millet enayi mi gidip daha düşük performanslı Sapphire alıyor o zaman.

Herkes OC yapmıyor. Ayrıca "yurtdışı" çok mu zeki? Hep onları örnek veriyorsunuz.

Herkes OC yapmıyor. Ayrıca "yurtdışı" çok mu zeki? Hep onları örnek veriyorsunuz.

Kendin vermişsin işte cevabı herkes overclock yapmıyor diye. Alacak kişi hesaplı alırım overclock yapmam der o yüzden alır. Yurtdışını örnek vermemin sebebi burdan daha pahalı satılmasına rağmen rağbet görmesi yüzünden burda aynı fiyat olsa bu önyargılarla beraber Sapphire hiç satmaz.

Hayatım da bu kadar taraflı mesajlar görmemiştim bir konuda helal olsun kardeş :D

Fanboylar kudurmuş gene yüklenmiş konuya, yaklaşık 1 aydır sapphire 390x nitro kullanıyorum oynadığım 3 4 oyun vardır. CS:GO, primal, gta v ve dota2 ben oyunlarda ultra düşkünü bir insanım kartta şuana kadar gördüğüm ısı değeri maksimum 72derece ayrıca ses konusunda çok iyi , sadece yük altında fanlar çalışmaya başladığında ses duyuyorum. O da rahatsız edici bir ses değil. Eğer bütçeniz sınırlıysa kesinlikle sapphire alın boşa 250 300 lira para vermeyin , ayrıca sadece videolu benchmark testlerine inanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin vermişsin işte cevabı herkes overclock yapmıyor diye. Alacak kişi hesaplı alırım overclock yapmam der o yüzden alır. Yurtdışını örnek vermemin sebebi burdan daha pahalı satılmasına rağmen rağbet görmesi yüzünden burda aynı fiyat olsa bu önyargılarla beraber Sapphire hiç satmaz.

OC yapmayacak ise, yine de seçimi bütçe varken Msı yapmalı. SSD'yi 1 yıl sonra almak mı? 2-3 ( Örnek) yıl sonra ekran kartı değişmek mi?

Ayrıca mümkünse sapphire kullanmayan kişilerinden yorumunu dikkate almayın.

Hocam, eğer bütçe 4500 ₺ ve üzeri ise, kesinlikle, Msı R9 390x Gaming 8G alınmalı. Altı ise de yine Sapphire'den uzak durup, Gtx 960 4G Slı yapılmalı. 960 Slı Gtx 980'i geride bırakıyor. 390X, 980 ile yarışamıyor.

Ayrıca mümkünse sapphire kullanmayan kişilerinden yorumunu dikkate almayın.

Msı kullandınız mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı